Apple'in işletim sistemi olan iOS'un son versiyonu olan iOS 7'de çıkan güvenlik açıklarının güncellenerek yeniden kamuoyunun beğenisine sunulduğu iOS 7.02'yi indirmenin en kolay yolu Spothaber.com'da.

Apple'ın son işletim sistemindeki güvenlik açıkları başına bela oldu. Yeni versiyon olan 7.02'yi yayınlayarak güvenlik açıklarını kapatan Apple, bir yandan da kullanıcılarına daha güvenli bir sistem sunuyor. İşte Apple iOS 7.02'yi indirmenin en kolay yolu Spothaber.com'da sizlerle...

Apple, üzerindeki radikal değişiklikler yaptığı mobil işletim sistemi olan iOS 7'yi geçenlerde yayınlanmış ve 200 milyon üzerinde Apple kullanıcısı cihazlarına yüklemişti. Fakat iOS 7'de güvenlik açığı bulunmuştu ki bununla ilgili yama olacak güncelleme geldi.

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 7'de geçen hafta çok önemli bir açık bulunmuştu. Telefonun şifre korumasını devre dışı bırakan bu açık sayesinde, kullanıcıların telefonlarının güvenliği tehlikeye girmişti. Kilit ekranı (lockscreen) parolasının atlanmasına izin veren hatayı çözmek için yayınlanan iOS 7.0.2 güncellemesi ile birlikte Yunanca klavye seçeneği de getirildi. Herhangi biri kolayca telefonun şifre ekranını geçip doğrudan telefondaki bilgilere erişebiliyordu. Erişilebilen veriler limitli olsa da insanların özel hayatları için önemli bir risk oluşturuyordu. Ancak belirli şartlar altında kullanıcıların Facebook, Twiteer hesaplarına veya e-postalarına ulaşmak da mümkün oluyordu.

iOS 7 kullanıcıları için büyük önem arz eden bu güncellemeyi, iTunes üzerinden ya da cihazınızın Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme alanına giderek yükleyebilirsiniz.

(Spothaber)

Editör: HABER MERKEZİ