İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada internet üzerinden hastane randevu sistemiyle ilgili şu bilgiler yeraldı.
 
Vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ni başlatmış ve bu zincirin en önemli haklarından biri olan Merkezi Hastane Randevu Sistemine (MHRS)geçilmiştir.


İlimizde Merkezi Hastane Randevu Sistemi 04 Nisan 2011 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanmış, hasta memnuniyetini en yüksek düzeye çıkarmak için 30 Aralık 2011 tarihinden itibaren ise “Online Randevu Sistemi” ile ücretsiz randevu sistemine geçilmiştir.

MHRS İnternetten Randevu Almak İçin...

Rize İl Sağlık Müdürlüğünün ve hastanelerimizin web sayfasında göreceğiniz 'MHRS İnternetten Randevu' butonuna tıklayıp, MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ (MHRS)´ne ulaşabilirsiniz. MHRS ile randevu almak için sisteme kayıt olmak şarttır. Daha önceden hastanemizde tedavi olmuş, randevu almış olsanız dahi MHRS´nde internet üzerinden randevu alabilmek için kayıt yapılması gereklidir.


MHRS sistemine kayıt olmak için açılan MHRS sayfasındaki 'Yeni Üye' butonuna tıklayıp formu doldurmanız gerekiyor. Formda iki alan çok önemlidir. E-posta adresinizi doğru yazmak zorundasınız. Çünkü üye kaydınızla ilgili onay kodu gireceğiniz e-posta adresinize gönderilecektir. Parola ise daha sonraki randevularınızda MHRS´ne giriş için kullanacağız parolanızdır, bunu kendiniz belirleyebilirsiniz. Formu doldurduktan sonra 'Onay Kodu Gönder' butonuna tıklayıp formu kaydedin. Bir kaç dakika içersinde girmiş olduğunuz e-posta adresinize onay kodu gönderilecektir. E-posta adresinize gelen postadaki onay bağlantısına tıklayıp kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz. Kayıt işleminiz tamamlandıktan sonra TC Kimlik Numaranız ve kendi belirlediğiniz parolanızla MHRS´ne giriş yapabilir ve randevu alabilirsiniz.

Üyelik işlemleri ile hasta sadece kendi adına randevu alabilir. Bir başkası veya yakını için randevu alması gerektiği zaman her birey için yeni üyelik oluşturmak gerekmektedir. 182 hattından randevu alınırken ücret alınmakta iken, Web üzerinden yapılan üyelik ve randevu işlemleri için herhangi bir ücret alınmamaktadır.
Editör: HABER MERKEZİ