Türk Telekomünikasyon A.Ş'nin iştiraki TTNET, internet erişim hızını 8 kata kadar artıran VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line 2) hizmetini sunmaya hazırlanıyor. 

TTNET'ten alınan bilgiye göre, şirket, Avrupa'da halihazırda kullanılan bu internet erişimini Türk Telekom santralinden müşteri lokasyonuna, satış noktasından çağrı merkezine kadar tüm süreçleri test ederek abonelerine sunmayı hedefliyor.

Abonelerin talep ettiği servisin tam karşılığını vermeyi amaçlayan TTNET, VDSL2'yi 16 Mbit ve 32Mbit olmak üzere iki farklı hız seçeneği ile sunacak. VDSL2 aboneleri 32 Mbit'e varan hızla Avrupa'da internet hizmetini en hızlı alan kullanıcılar arasında olacak. 

Kısa mesafelerde yüksek bant genişliği imkanı bulunan TTNET VDSL2 için kullanıcıların VDSL2 destekli bir modemi bilgisayarlarına takmaları gerekecek. TTNET VDSL2 hizmetiyle internetten büyük dosyaları kısa sürede indirmek isteyen ve yüksek hızda veri iletişimine ihtiyaç duyan aboneler 700 MB büyüklüğündeki bir VCD filmi sadece 4 dakikada indirebilecek.

VDSL2 aboneleri ayrıca TTNET'in sunduğu TTMail e-posta, çoklu posta kutusundan yüksek kota kapasitesiyle yararlanma, 96 binden fazla yerli esere erişim sunan TTNET MÜZİK portalinden Gold üyelik haklarıyla ayda 500 eser indirme ve sınırsız dinleme olmak üzere pek çok katma değerli servisi ücretsiz kullanma imkanına kavuşacak. 

TTNET'in yeni geliştirmekte olduğu Video ve Oyun servisleri de TTNET VDSL2 abonelerine zengin içeriklerle sunulacak.

VDSL2

Geniş bant kablolu iletişimin en yeni ve en hızlı teknolojisi VDSL2, özellikle yüksek tanımlı video, müzik ve içerik izlerken yüksek hız ve uygulama kolaylığı gibi olanakları nedeniyle pekçok ülkede yaygın kullanılıyor.

En yüksek hızı 250 MBit'e ulaşabilen VDSL2′de hızı abonenin santrale uzaklığı olumsuz etkiliyor. Örneğin 500 metre mesafede hız 100 Mbit'e, 1 kilometrede 50 Mbit'e, uzaklık 1,6 kilometreden fazla olduğunda ise performans ADSL2'deki gibi 24 Mbit/saniyeye kadar düşüyor. (habertürk)


Editör: HABER MERKEZİ