Rize’de bir kişinin hayatını kaybettiği üç kişinin ise yaralandığı tünel göçüğü ile ilgili inceleme başlatıldı.

Rize’nin İkizdere ilçesinde Rize Erzurum-Karayolu’nun 25. kilometresinde yapımı devam eden tünel inşaatının girişinde geçtiğimiz gün yaşanan göçükte Mustafa Çoban (55) hayatını kaybederken, Yusuf Tonbaş, Mustafa Çom ve Bilal Tombul yaralanmıştı. Olay sonrası konuyla ilgili olarak Rize Valiliği ve Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı. İnceleme dolayısı ile tünel inşaatında çalışmaya ara verildi.

Rize Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren Mustafa Çom (50) olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Orada çalışıyorduk. Biranda heyelan geldi. Ne olduğunu anlayamadık. Kaçmaya çalıştım. Benim ayağımın üzerine bir ağaç geldi. Bir arkadaşıma da ağaç çarptı. Mustafa ise heyelanın altında kaldı. Onu kurtaramadık” dedi.

Olayla ölen Mustafa Çoban'ın ve diğer yaralı arkadaşlarının Ordu’nun Ünye ilçesi nüfusuna kayıtlı oldukları, Çoban'ın evli ve altı çocuk babası olduğu belirtildi. Çoban'ın cenazesi memleketi Ordu’nun Ünye ilçesine gönderildi. Üzerine ağaç düşen Birol Tonbul ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tutuluyor. Yusuf Tonbaş’ın ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Editör: HABER MERKEZİ