Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden olan Hakan Şükür, her zaman olduğu gibi sezonun en çok tarışılan ismi oldu. Ligin bitmesinin ardından ilk kez merak edilen tüm konular hakkında açık açık konuştu.

Lig Tv muhabirinin sorularını yanıtlayan Hakan’ın söyledikleri önümüzdeki günlerin gündemini belirleyecek nitelikte. İşte Hakan Şükür’ün sözleri:

ANNEMİN RAHATSIZLIĞI BENİ ÇOK ETKİLEDİ

“Sezon içinde istediğimi vermediğim dönemler oldu. Annemin rahatsızlığı 1 sene geri attı beni. İnsanlara bunu anlatmak doğru değil ama durum buydu. Milli Takım’da olmayı çok istiyordum. 2 sene önce de söylemiştim bunu ben. Tekrar bir hedef koydum ve bunu önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Devre arası bırakacağımı açıklamıştım ama yeni bir karar verdim dediğim gibi bunu önümüzdeki günlerde açıklayacağım.”

BENİ AYAKTA TUTAN TARAFTARIN SEVGİSİYDİ

“Çok sevdiğim bir takımda oynadım ve üzüntü olarak çok ağır şeyler yaşadım. Bu takımda yaşadığım üzüntüler bile güzeldi benim için. Kahramanlar dahi öldükten sonra bile çok ağır eleştiriler alırlar. Ben de öldükten sonra bile alacağım herhalde. Ben sadece çok oynamaya ve faydalı olmaya çalıştım. Bunlara rağmen sahaya çıkınca 30bin kişinin sevgisine muhatap oldum. Beni ayakta tutan da her zaman buydu. İleride Galatasaray’a faydalı olmak isterim farklı görevlerde. Kısmet.”

FUTBOL OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİM AMA NEREDE OLDUĞUNU SONRA SÖYLEYECEĞİM

“Şimdi çocuklarım büyüyor onlarla biraz vakit geçirmek istiyorum. Futbol oynamaya devam edeceğim ama bu nerede olacak onu önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Bunu önümüzdeki günlerde açıklayacağım çünkü isminiz büyük olunca böyle zamanlarda açıklamak yanlış oluyor. Şampiyonluğun kutlanacağı günlerdeyiz şu an. Önüne başka konuların geçmesini istemiyorum. Ben zor şartlarda oynadığımız Konyaspor maçında bırakacağımı söylemiştim ama Adnan Polat “senden bir daha böyle şeyler duymak istemiyorum” demişti. Bırakacağı bilinen bir oyuncunun arkadaşlarına etkisinin iyi olmayacağı doğruydu tabi ki.”

YURTDIŞINDA OYNAYABİLİRİM

“Çocuklarımın eğitimi için belki başka ülke de futbol oynayabilirim bundan sonra. Önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Şu an şampiyonluk kutlamak istiyorum. Çok emek verdim. Şu an emeği olmayanlar bile kupayı sahipleniyor. İçeride yaşananları fazla insan bilmez. Eğer beni sevmiyorlarsa insanlar farklı senaryolar üretiyorlar. Ben bir konuşursam çok değişik şeyler olur ama hep sustum Galatasaray sevgimden dolayı.”

ARKAMDA DURAN FAZLA İNSAN OLMADI

“Hep ağır şartlarda yaşadım, giderken kulübüme para kazandırdım bazen para alamadığım zamanlar oldu. Arkamda duran fazla insan olmadı.”

İNSAN İNANÇLARINI YAŞAYABİLMELİ

“Ben inançlı bir insanım. Söylediğim şeyin arkasında duramayacak bir insan değilim. Bu soru bana o şekilde soruldu ve ben de “bu haftaya yakışacak bir maç olsun” dedim. İnsan inançlarını yaşamalı, yaşayabilmeli. Bu noktada saygı çok önemli. Ben yurt dışında oynarken Hıristiyan olsun Musevi olsun farklı dine mensup birçok insana rastladım, beraber oynadım. Bana bu konuda gösterdikleri saygı gözlerimi yaşarttı. Kendi ülkemde de bu saygıyı görmek isterim.”

TERİM’E KIRGINLIĞIM OLAMAZ

“Fatih Terim’e kırgınlığım olamaz. Gideceğimi düşünüyordum ama olmadı. Kariyeri önemli insanlar takımda önemlidir. Arkadaşlarınıza konuşmalarınız önemlidir. Hep ben haklı çıkıyorum bu bir tesadüf olamaz. Kimseyi etkileme çabası içinde olamam. Eğer başarılı olmak istiyorsak beraber hareket etmeliyiz.”
Editör: HABER MERKEZİ