Rize’de Dalyan Camisi İmamı Nur Çakır, caminin eski müezzininin oğulları tarafından darp edildi.

Rize’de din görevlisine yönelik gerçekleşen saldırıda Dalyan Camisi İmamı Nur Çakır (35) ağır şekilde yaralandı. Edinilen bilgiye göre olay Çarşamba günü Cami Lojmanında meydana geldi. Olayda Dalyan Camisi İmamı Nur Çakır (35) evine girerken caminin eski müezzini A.S’nin (65) oğulları A.S ve Z.S tarafından darp edildi. Darp sırasında ağır darbeler alan Çakır’ın elmacık kemiği, kaburga kemiği kırılırken, göz dokusu hasar gördü. Beyin kanaması riski bulunan Çakır’ın belli bir süre kontrol altında tutulduktan sonra ameliyat edilmesi bekleniyor.
İmam kendisini darp eden iki kişiden davacı oldu. Z.S ve A.S polise verdikleri ifadede yaşanan olayı doğrulayıp, Çakır ile konuşmak için yanına gittiklerini konuşma esnasında olayın kavgaya dönüştüğünü belirttiler.
Öte yandan Çakır ile caminin eski müezzini A.S arasında lojman anlaşmazlığı bulunduğu öğrenildi. Çakır polise verdiği ifadesinde, müezzin A.S’nin olaydan bir gün önce yolunu keserek kendisine saldırdığını hakaret ettiğini belirtti.
Çakır aynı zamanda A.S için idare soruşturma başlatılması talebi ile Rize Müftülüğü’ne başvuruda bulundu.
Olayla ilgili inceleme sürüyor.
Rize İl Müftü Vekili Ali Çakmak konuyla ilgili olarak, olayın şuan için iki personelleri arasında gerçekleşmediğinden idari bir soruşturma başlatmadıklarını ancak savcılığın vereceği karara göre olayın kendi personellerinden kaynaklandığının tespit edilmesi halinde idari soruşturma başlatacaklarını belirtti.

Editör: HABER MERKEZİ