Samsun Oto Show Fuarı, 18 Kasım’da TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılarak Karadeniz’de ilklere sahne olacak. İlk kez hizmete girecek ve aynı zamanda Oto Fuarı ile merhaba denecek Samsun Fuar merkezi  18 Kasım’dan 23 Kasım akşamına kadar bölge sakinlerini organizasyonda buluşturacak.

Bu Yılın Tek Oto Fuarı

Samsun’da düzenlenecek fuar bu yılın tek oto fuarı olma özelliğini taşıyor, Karadeniz ve yabancı ülkelerden 100 binin üzerinde ziyaretçi beklenen fuar için sadece Samsun değil Karadeniz’in tüm illerinden ve Samsun çevre illerinden katılımın büyük olması bekleniyor.

TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü fuara kısa bir zaman kala düzenlediği basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgi verdi,  TÜYAP  Fuarcılık olarak büyük emekler vererek ziyaretçilerin ailecek vakit geçirebilecekleri ve dünya çapında bir fuar olması için bütün hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek “Ülkemizin en önemli üretici ve ithalatçı markaları fuarda yerini aldı. Şovlar, müzikler olacak. Çocuklar için etkinlik alanları var. Bayan ziyaretçilerimizi düşündüğümüz etkinlik alanları var. Bu, yılın tek fuarı. Buraya gelecek markalar önemli modellerini bu fuara sakladı. Ziyaretçilerin bunu kaçırmamasını diliyorum. Fuara özgü kampanyalar var. Bankaların stantları var. Arabayı beğenenin öbür tarafta kredisini alarak satışların yapılabileceği bir ortam yarattık. Bazı firmalarımızın ilk kez Karadeniz’de sergileyeceği modelleri olacak. Firmaların üst düzey yöneticileri de fuarda olacak.”Fuara 12 binek otomobil markasının yanı sıra, ticari araç üreten 2 marka ile otomobil aksesuar firmalarının yer alacağı bilgisini veren Ersözlü, “Karadeniz’den dünyaya bu fuar merkezinden açılacağız. Sadece Samsun değil, Giresun’un, Rize’nin, Karabük’ün, Kastamonu’nun, Trabzon’un, tüm bölgenin imalatını buradan dünyaya pazarlayacağız” şeklinde konuştu.

“BMW İlk Hibrit Arabasını Sergileyecek

Dünya fuarcılık alanında gelişmeleri yakından takip eden Türk otomotiv sektörü bu fuara oldukça önem verirken, Türkiye’nin Fransa’dan sonra en fazla fuar düzenleyen ülke olduğu öğrenildi. Dünya yavaş yavaş hibrit arabalara doğru giderken önemli bir adımda yine Samsun Oto Show Fuarı’nda olacak. Bu fuarda BMW de ilk hibrit arabasını burada sergileyecek. Bunun dışında bir çok uluslar arası otomotiv markasının önem verdiği fuarda ilk kez sergilenen araçlarda yerlerini alarak meraklılarını bekleyecek.

Editör: HABER MERKEZİ