3 Şubat Pazar günü Rize'de yapılan Cumhuriyet Halk Partisi olağan kongresi gerilimli bir ortamda yapılmıştı. Ancak kongrenin üzerinden yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen, ilçe başkanlarının ortaya attıkları iddia Rize CHP yi ve Başkan Mehmet Aslankaya'yı kızdıracak şekilde.

İlçe başkanlarının ortaya attığı iddialar ise şöyle...

ÇAYELİ İLÇE BAŞKANI; OSMAN ÇAKIR

'Önceden bütün ilçe başkanları toplanır ortak karar sonucunda Rize il yönetimi kurulurdu. Partinin tabanına sorulmadan bir yönetim oluşmuştur. Demokratik bir yapı olmadı. Eski il başkanını sekreterliğe getirirse ben partideki görevimden istifa edeceğim' dedi.

HALİL DEMİRCAN CHP RİZE İKİZDERE İLÇE BAŞKANI

'3 Şubat Pazar günü yapılan CHP Rize İl kongresi, ilçe örgütlerinin birçoğunda üzüntü yarattı. Bir sosyal demokrat partide tüm ilçe başkanlarının görüşü alınmadan kongre sürecinin oluşturulması, il yönetiminin oluşturulması, genel merkez delegelerinin oluşturulması anti demokratik tutum ve davranıştır. İkizdere yönetimi olarak bizim hiçbir görüşümüz alınmadı. Kongrenin yapılacağı saatte listeler ortaya çıktı o listelerden bizim haberimiz yoktu. Kongrede yaptığım konuşma Ulasalcı bir konuşmaydı ama ben bu listelerin böyle yapıldığını bilseydim parti içinde dönen bu ayak oyunlarına tepkimi gösterecektim. Eski il başkanı Erol Koyuncu bunu dile getirdi. Söylediği şeyler doğruydu.

Kongrede; İkizdere, Kalkandere, İyidere, Derepazarı, Rize merkez, Çayeli, Güneysu bütün buralar yok sayıldı. Parti içi dengelerde önemlidir. Bir yandan Baykalın tutum ve davranışlarını eleştireceksiniz bir yandan ilde ayak oyunları yapacaksın, delege ağalığı yapacaksın. Bu tutarsızlık, ilkesizliktir. Resmen ilçe örgütlerini kale almamaktır. Bizim bu anlayışa karşı tepkimiz devam edecektir, bu şekilde bu iradeye saygı duymamız mümkün değildir.

Saltuk Deniz ve Mehmet Aslankayanın kongre sürecine gidilirken ikisinin de aday olma durumu ortaya çıkması ve sonradan ilkesiz davranışlarıyla birlik oluşturarak birçok ilçeyi yok sayarak bu tavrı ve davranışı gösterdiler bu gerçekten üzüntü verici bir durumdur.' dedi.

HEMŞİN İLÇE BAŞKANI HAKAN DORUK

'Ben Hemşin ilçe başkanıyım oylamaya katılmadım, Pazar oylamaya katılmadı. Seçimlerde başarısız olan bir yönetimin tekrar yerine gelmesine karşı çıktım, yeni bir yüz, yeni bir sima, yeni bir oluşum olsaydı güzel olurdu. Yapılan 32. kongrede adil bir yönetim biçimi oluşmamıştır.dedi.

Haber : İsmail Duysak

Editör: HABER MERKEZİ