Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuyan öğrenciler,  YÖK'ün 2016 pedagojik formasyona kontenjan sınırlaması getirmesini protesto etti. Basın açıklaması sırasında otomobiliyle ilerleyen bir sürücü ‘Türkmenler öldürülüyor, ne formasyonundan bahsediyorsunuz’ sözleri ile tepki gösterdiği sırada öndeki araca çarptı. Öfkeli sürücü aracından inerek öğrencilerin üzerine yürümek isteyince polis araya girdi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde toplanan İlahiyat Fakültesi öğrencileri ’Formasyona sınır konulamaz’ pankartı ile Moda Tasarımcısı Nur Yerlitaş’ın fotoğrafının yer aldığı ‘Bu ne biçim kontenjan’ ve ‘Ellere varda bize YÖK’mi?’ yazılı dövizler açtı. Erkek öğrencilerin önde kız öğrenciler ise arkadan yürüyen grup ‘Yaşasın formasyon mücadelesi’ ve ‘Formasyon hakkımız söke söke alırız’ sloganları atarak Cumhuriyet Caddesi üzerinden Atatürk anıtı önüne geldi.

Öğrencilerin basın açıklaması sırasında otomobiliyle ilerleyen bir sürücü ‘Türkmenler öldürülüyor, ne formasyonundan bahsediyorsunuz’ sözleri ile tepki gösterdiği sırada önündeki araca çarptı. Öfkeli sürücü aracından inerek öğrencilerin üzerine yürümek isteyince polis araya girdi. Aracına bindirilen kişi alandan uzaklaştırıldı.

Grup adına açıklama yapan Habip Bozdağ, YÖK’ün kontenjan sınırlaması ile RTEÜ İlahiyat Fakültesine 150 öğrenci için kontenjan hakkı doğduğunu belirterek “4’üncü sınıfta okuyan öğrenci sayımız 250’dir. Üstelik ayrılan kontenjanın yüzde 25’i mezun öğrencilere verildi. Formasyon eğitimi not ortalaması da 1.50’den 3.50’ye çıkarılarak imkansız hale getirildi. Bu zulümden başka bir şey değildir.” ifadeleri ile tepkilerini dile getirdi. Grup daha sonra alandan Türkmenler için yapılacağı belirtilen bir başka basın açıklamasına katılmak üzere ayrıldı.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ