Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri İlçe temsilcilerinin katıldığı İl temsilciği seçimi dün Valilik Mavi Salonda yapıldı. Seçimlerde 8 aday yarıştı. Seçimlere her ilçeden İlçelerin Başkanları ve İlçe yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Her ilçeden 5 kişinin katılımıyla yapılan seçimlerde Fındıklı Lisesi Öğrencisi Yavuz ÖZMETİN 9 oy alarak İl Temsilcisi seçildi.

Demokratik bir ortamda yapılan seçimlerde geleceğin yöneticileri 5 dakikalık konuşma yaparak vaatlerini bir bir sıralayarak İlimiz için neler yapacaklarını kurul üyelerine anlattılar.

Konuşmalardan sonra 15 dakika ara verilerek adaylar kulis çalışmaları yaptılar. Akabinde oylamaya geçilerek oylamaya katılan adaylardan Fındıklı Lisesi Öğrencisi Yavuz ÖZMETİN 9 oy alarak İl Başkanı oldu. Sonuçlar Şöyle; Diğer adaylardan Fatih GÜNER 7, Aynur KUZ, Emrah GÜLÇİÇEK, Hızır SEFERİNOĞLU, Tuğba ŞADOĞLU, Semanur ŞAHİNBAŞ ve Muhammet Muhsin AKYOL 5’er oy aldılar.

Yapılan kura seçimi soncu; Emrah GÜLÇİÇEK, Aynur KUZ ve Hızır SEFERİNOĞLU İl Yönetim kuruluna girdiler.

Daha sonra yönetim kuruluna giren öğrenciler hep birlikte yemin ederek sorunlarını dile getireceklerinin sözünü verdiler.
 
Kaynak :Rizedeyiz.com 

Editör: HABER MERKEZİ