CHP Trabzon İl Başkanı Lütfü Karakullukçu ile Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Trabzon ve Rize’de katıldığı şenliklerde yaptığı konuşmalara ortak tepki koydu. Karakullukçu, “Sarıgül’ün Hamsiköy Festivali’nde yaptığı siyasi konuşma festivale gölge düşürdü. Aile içi konuları basın önünde tartışmak etik değildir“ dedi. Saltuk Deniz ise, “Sarıgül şov yapıyor. Söylediklerini tasvip etmek mümkün değil. Açıklamaları ciddiye almıyoruz” ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Lütfü Karakullukçu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün açıklamalarıyla ilgili olarak ‘ Aile içi konuları basının önüne çıkarmak hiçte etik bir davranış değil' dedi. Karakullukçu, Sarıgül’ün Hamsiköy Festivalinde yaptığı siyasi konuşmanın festivale gölge düşürdüğünü söyledi.


Karakullukçu, Sarıgül Trabzon ziyareti hakkında yorum yapmayacağını belirterek, 'Kamuoyu oluşturmak için yapılan hareketler olarak bunları görüyorum. Parti içi meselelerin gazeteler üzerinden tartışılması doğru bir davranış değil. Genel başkanımız ve parti organları yine ayaktadır. Bu tartışmaların görüşüleceği yer bellidir. Tabiî ki bu yerler festivaller değildir. Bence bu tür şeyler festivallere gölge düşürür' dedi.


CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ü şov yapmak ve ciddiye alınmayacak ifadelerde bulunmakla suçladı.


CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Trabzon ve Rize de dün yayla şenliklerine katılan ve yaptığı konuşmalarda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal a yüklenen Mustafa Sarıgül ü eleştirdi.
Deniz, genel başkanları Baykal için 'Hem Hak tan hem halktan kopuk' ifadesi ve 'Boş teneke' tanımlaması yapan Sarıgül ün açıklamalarını ciddiye almadıklarını söyledi. Sarıgül ün şu an ne yaptığını anlamanın çok zor olduğunu anlatan Saltuk Deniz, şöyle konuştu: 'Aslında, bu anlamda Rize İl Teşkilatı olarak bir açıklama yapma gereği görmüyoruz. Konuşmalarının muhatabı direkt olarak Genel Başkanımız Deniz Baykal dır. Ancak söylenenleri de tasvip etmek mümkün değil. Sarıgül bu söylemlerle bir şey elde edemez. Aksine çok şey kaybeder.'

Editör: HABER MERKEZİ