Rize'de eşini darp ettiği için iki aylık mecburi kamu hizmeti ile cezalandırılan Besim Kantar isimli vatandaş verilen cezayı ağır bulduğunu belirterek bir dahaki sefere hapis cezasını tercih edeceğini söyledi.

Rize'nin İkizdere ilçesi Rüzgarlı köyünde yaşayan Besim Kantar (76), bir süre önce eşini darp ettiği için mahkeme tarafından 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme daha sonra, Kantar'ın da talebi doğrultusunda verilen hapis cezasını AB Uyum Yasaları kapsamında yürürlüğe giren Denetimli Serbestlik Uygulaması doğrultusunda 2 ay mecburi kamu hizmetinde bulunma cezasına çevirdi.

İkizdere Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde mecburi kamu hizmeti cezasını çeken Kantar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu yöntemi tercih ettiği için pişman olduğunu söyledi. İki aylık cezasının tamamlanmasına 26 gün kalan Kantar, aynı durumla karşılaşırsa bir dahaki sefere hapis cezasını tercih edeceğini belirtti.

Eşiyle yaptığı münakaşa üzerine eşinin üvey kardeşinin kendisinden şikayetçi olduğunu ve mahkemeye verildiğini ifade eden Besim Kantar, mahkeme sonrasında hakimin verdiği iki aylık mecburi kamu hizmeti cezasını çekmek için günde 40 YTL ulaşım masrafı yaptığını söyledi. Kamu hizmeti cezasını tercih ettiği için çok yorulduğunu ve pişman olduğunu vurgulayan Kantar, 'Benim köyüm çok uzak. Günde 40 milyon ulaşım masrafı yapıyorum. Buralarda da masrafım oluyor. Yoruldum artık. Belki de cezamın kalan kısmını tamamlayamayacağım' dedi.

Kamu hizmeti cezasına çarptırılmasına neden olan eşiyle yaptığı tartışmadan dolayı da pişman olmadığını dile getiren Kantar, 'Hiç de pişman değilim. Evli insanların eşleriyle münakaşası olabilir. Hanımımla münakaşa ettim diye insana bu ceza verilir mi? Hapis cezası verilseydi bir ay yatar çıkardım. Bir daha olursa hapis cezasını tercih edeceğim. Eşim zaten komalık olmuş evde yatıyor. Gidip vurup bir daha ceza alsam ne olacak zaten ölüyor. Böyle gidip gelmekle olmuyor' diye konuştu.

İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu ise uygulamadan son derece memnun olduklarını belirterek, 'Biz işçimize ödeyecek maaş bulamazken mahkemelerin bize böyle ücretsiz işçi göndermesi bizi memnun ediyor. Besim bey sivil yaşantısında usta olduğu için belediye olarak bir çok konuda kendisinden yararlanıyoruz' şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ