Rize Valiliği tarafından 25-26 Ağustos 2007 tarihlerinde Rize’de düzenlenecek olan Dünya Rizeliler gününün İkizdere ilçesindeki aktivitelerinin dört dörtlük olması için yoğun bir çalışma başlatıldı.


İkizdere Kaymakamı Emre Çınar 2 gün sürecek olan Dünya Rizeliler Günü’nün 2. gün programında ağırlıklı olarak İkizdere ilçesinin yer aldığını belirterek, “İkizdere ilçesini en iyi şekilde tanıtmak ve misafirlerimizi ağırlamak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Yöresel bütün imkânlarımızı kullanacağız. Program gereği İkizdere’deki gündemde Çamlık Otelde kuşluk yemeği, bakir ormanda doğa yürüyüşü, yöresel ikramlarımız olacak. Doğa yürüyüşümüz KDRK ekiplerinin rehberliğinde olacaktır. Çok güzel bir parkur tespit ettik. Temiz bir çevrede temiz bir havada misafirleri ağırlayacağız” dedi.

Tertip Komitesi organizatörlerinden Okan Topal ise Doğal güzelliklerinden hiçbir şey kaybetmeyen cennet köşesi İkizdere ilçesini yüzlerce misafire en iyi şekilde sunmak istediklerini ifade ederek, “Bakir güzelliğimiz işadamı ve siyasetçilerimizin cazibe yeri olacaktır. Bacasız sanayi olan turizmin gelişmesinde bu organizasyonun çok anlamlı katkısı olacaktır’ dedi.

1.Dünya Rizeliler Günü tertip Komitesinde Vali Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turan Okumuşoğlu, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Tahsin Sancak, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Çayeli Bakır İşletmesi Genel Müdürü John Sanders, Rize MÜSİAD Başkanı Mehmet Erdoğan, RİSİAD Başkanı Enver Ak ve Organizatörler Hakan Güven ve Okan Topal yer alıyor.

 

 pazar53

Editör: HABER MERKEZİ