Çay Televizyonunun Ramazan ayında beğeniyle izlenen 'İftara Doğru' programı Çayeli'nden canlı yayınlandı. Çayeli Belediyesinin katkılarıyla Çayeli Kültür Merkezinde gerçekleşen İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları derneği iftarı öncesi gerçekleşen yayına Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. İsmail Safi, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Çayeli Müftüsü Abdullah Yılmaz katıldı.

Togay Muratoğlu tarafından sunulan programda ilk sözü alan Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. İsmail Safi Orta Doğu'da yaşananlar hakkında tespitlerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda yüzde 55 oy alarak seçileceğine inandığını ifade etti.

Çayeli Müftüsü Abdullah Yılmaz ise Cemaatler sayesinden İslam dininde da tefrikaların olduğunu belirterek bir ulemanın ak dediğine diğerinin kara demesinde kaynaklanan sorunlar olduğunu söyledi.

Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen'de Çayeli'nde ramazanı dolu dolu geçirdiklerini mahalle ve köy iftar yemeklerinin yanında kültürel etkinliklerinde hatırı sayılır bir ilgi gördüğünü söyledi.

Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal'da inşaatı devam kamu yatırımları hakkında bilgiler verdi.Eğitim itim fakültesi ile ilgili bilgilerde veren Kaymakam Ünsal açılacak yeni bölümlerle fakültenin öğrenci sayısının 4500'e çıkarılmasının hedeflendiğini vurguladı. 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ