Bursa'da 6 yıl önce küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan yazar Hüseyin Üzmez, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Mudanya'da 2008 yılı Nisan ayında 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla mahkum edildiği 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onanan 83 yaşındaki Hüseyin Üzmez, aynı davada beraat etti ancak Yargıtay'ın, 'Ceza verilmesi gerekir' diyerek kararı bozması üzerine 'hürriyeti tahdit' suçundan da 3 yıl 1 ay 15 gün daha hapis cezasına çarptırıldı. Yazar Üzmez, tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde rahatsızlıkları sebebiyle revir koğuşunda kalmaya başladı. Prostat rahatsızlığı bulunan Üzmez, psikolojik şikayetleri sebebiyle daha rahat bir tedavi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi edilmek üzere İstanbul Metris Cezaevi'ne sevk edildi.

12 GÜN ÖNCE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Cezaevi savcılığı, ilerleyen yaşı ve mevcut sağlık problemleri sebebiyle Üzmez'in resen tahliyesine karar verdi. Geçen Ramazan Bayramı'nı Ankara'da yaşayan oğlunun yanında geçiren Üzmez, rahatsızlığının artması sebebiyle yaşlı bakımevinden Ankara Eryaman Mahallesi'ndeki özel bir hastaneye kaldırıldı. İki haftadır burada tedavi gören Üzmez, bu sabah saatlerinde kalbine yenik düştü.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Yazar Hüseyin Üzmez'in avukatı Emir Ali Kav, müvekkilinin ölümünün şüpheli olmadığını ifade ederek, 'Müvekkilimin zaten kalp rahatsızlığı vardı. Oğlu cenaze işlemleri ile ilgileniyor. Bugün defin işlemleri yetiştirilmeye çalışılacak' dedi.

DOKTOR 'KALP YETMEZLİĞİ' DEDİ

Özel Eryaman Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sedat Ünal, Hüseyin Üzmez'in dün gece 112 acil ambulansı ile hastanelerine getirildiğini söyledi. Geldiğinde kalbinin durmuş olduğunu ve yapılan müdahale ile yeniden çalıştırıldığını bildiren Ünal, 'Ancak bu sabah kalp yetmezliğinden vefat etti' dedi.

Ünal, hastaneye Üzmez'in oğlu ve avukatının geldiğini belirterek, cenazesinin belediye tarafından kaldırılacağını ve Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedileceğini söyledi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ