Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel Öz Gıda İş Sendikasının sözleşme yetkisinin bakanlıkça kendilerine verildiği duyurusunun asılsız olduğunu bunun kararını Bakanlığın değil, mahkemenin verebileceğini söyledi.

Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel yaptığı gazetemize yaptığı açıklamada “Sendika olarak Çaykur”da yasal bir grev prosetürünü sürdürüp uygulamaya geçmemiz sonrasında iş verenin grev kırıcılığı neticesinde grev katılımı düşük kalması , buna mukabil, grev kararının kaldırılmasına dair bir mahkeme kararı olmadığı ve Tek GIDA İş tarafından kararın kaldırılmasına dair bir ilan yapılmadığı halde, bir gece yarısı operasyonu ile Öz Gıda İş”in kanun a aykırı bir şekilde yetkili kılındığı Çaykur işçileri tarafından bilinmektedir. Çalişma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı Çaykur Genel Müdürlüğü, Kamu İş ve Öz Gıda İş iş birliği ile kotarıldığına kuşku olmayan bu hukuka aykırı tezgahla oldu bitti yatarılmış ve yetkisiz bir şekilde bir sendika toplu iş sözleşmesi imzalayarak yürürlüğe konmuştur, tüm bu aykırı oyunlara rağmen, sendikamiz yargı önünde hakkını aramakta kararlı davranmış ve gerek Öz Gada İş”e kanunsuz olarak verilen yetkinin,gerekse imzalanan toplu iş sözleşmesinin  hükümsüzlüğünün tespitine dair dava açılmıştır, davalar halen devam etmektedir. Adaletin sonunda yerini bulacağına kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

    Hukuksuzluk devam ediyor

Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel hukuksuzluğun devam ettiğini belirterek “ Öz Gıda İş sendikası her zaman kı gibi işveren, desteğini de yanına alarak , yarattığı hukuksuz Fiili durum,u perdelemek ve buradan yeni bir parça koparmak gayreti içinde görülmektedir. Hedef kitle, her şeyden önce sendika değiştirmemekte kararlı bir duruş sergileyen binlerce Tek Gıda İş üyesi ,sonrasında da baskı ve tehditle kendisine üye olan işçilerdir. Fabrikalarda , iş yeri ilan panolarında asılan bildirilerle sürekli olarak işçilere “^En geç 2014 sonuna kadar Öz Gıda İş e üye olmaları çağrısı yapılmakta ,üye olmadıkları taktirde yeni dönem sözleşmeden yararlanamayacakları “, belirtilerek göz dağı verilmekte. Bu bir psikolojik baskı uygulamasıdır. Bu açıklamaların hukuki ve fiili gerçeklikle ilgisi yoktur.her zaman ki gibi işçilerin maddi çaresizliğinden yararlanılmaya çalışılmaktadır. İşçileri kandırmaktan hiç bir utanç duyulmamaktadır. İster Tek Gıda İş sendikası, isterse malum sendika üyesi olsun tüm işçilerin şunu bilmesini isterim, 31 Aralık ta sona erecek olan ( Hukuken hükümsüz) sözleşmenin 1 Ocak tarihinde yenilenmesine imkan bulunmamaktadır. Çaykur işyerlerinde lukuken yetkili tek sendika Tek Gıda İş sendikasıdır. Yetkisi gasp edilmiş ve yargıda hakkını aramaktadır” dedi.

    Bakanlık yetki veremez

Genel Başkan Mustafa Türkel Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığının devam eden davalar nedeniyle kimseye yetki verme yetkisinin olmadığını belirterek” Bakanlığı böyle bir yetkisi yoktur, devam eden davalar ve yargı süreci vardır. Kimse işçiyi ve kamu oyunu aldatmasın. Bakanlık geçmişte yarattığı hukuk faciasını bir kez daha yaratır, yine Öz Gada İş”e hukuksuz yetki vermeye kalkarsa , doğal olarak bu yetkiye itiraz edilecektir. Geçmişte olduğu gibi yargı süreci devam edecektir” dedi.

    Kuru gürültü

Öz Gıda iş Sendikasının yıl sonuna kadar kendilerine üye olmayanların sözleşme hakkından yararlanamayacağı açıklaması sadece kuru gürültüdür, bir geçerliliği yoktur. Amaç Tek Gıda İş Sendikası üyelerini ve diğer Çaykur Çalışanlarını sindirmektir. Tek Gıda İş olarak Çaykur İşçilerini rahat olmaya,hukuki sürec tamamlanıncaya kadar bu tür çığırtkanlıklara kulak asmamaya ve özgür iradelerini çiğnetmemeye çağırıyoruz” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ