Rize’nin İkizdere ilçesi Şimşirli mevkisinde geçtiğimiz yıl inşasına başlanılan yedi aydır ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çalışmaların durduğu iddia edilen Şimşirli HES projesinde çalışmalar yeniden başladı. Projeyi yürüten firmanın çalışma sahasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini asarak çalışma sahasındaki ağaçları kesmesi köy sakinlerini kızdırdı. Çalışma sahasında toplanan köy sakinleri iş makinelerinin önünde el ele kenetlenerek çalışmayı durdurdu. Köy sakinleri Başbakan’ın talimatına rağmen çalışmaların yeniden başlamasını ve ağaçların kesilmesini protesto etti.

HES’ÇİLER BAŞBAKAN’IN RESMİNİ ASARAK ÇALIŞMAK İSTEDİLER

Köy sakinleri adına konuşan Derelerin Kardeşliği Platformu İkizdere Sözcüsü İsmet Ekşi, başbakanın talimatına rağmen çalışmaların yeniden başladığını belirterek, “Bundan yedi ay önce Ayder’e gelen Sayın Başbakanımız ile görüştük. Şimşirli Deresi’nin kurtarılması için yardım istedik. Burada başlatılan projenin durdurulmasını istedik. Başbakanımızın konuyla ilgili Rize Valisi’ne özel bir talimatı oldu. Buna rağmen kendi memleketinde sayın Başbakanımızın sözü dinlenmeyerek çalışmalar yeniden başladı. Biz bu konuda sayın başbakanımızdan yardım istiyoruz. Yedi ay süren çalışmalar iki gündür yeniden başladı. Büyük bir ağaç katliamı yapılıyor” dedi.

HES’ÇİLER BAŞBAKAN’IN RESMİNİ ASARAK ÇALIŞMAK İSTEDİLER

'VATAN HAİNİ DEĞİLİZ'

Ekşi, derede bulunan suyun enerji üretmek için yetersiz olduğunu, firmaların bunu bilmelerine rağmen yabancı bazı kuruluşlardan destek ve kredi alabilmek için gereksiz yere ormanların yok ettiklerini ifade edip, “Burada enerji üretilebilecek kadar su yok. Biz kesinlikle enerjiye karşı değiliz. Ancak firmalar da bu derelerden enerji üretemeyeceklerinin farkında. Dış kredi alabilmek için gereksiz yere doğayı tahrip ediyorlar. Eğer bu su kaynaklarından enerji üretilebilse hiç birimiz buna kaşı çıkmayız” dedi.

Vatan haini olmadıklarını ve enerjiye karşı olmadıklarını belirten Ekşi, “Bizim bu mücadelemizden dolayı sayın bakanlarımız bu iyi niyetli insanları vatan haini ilan ettiler. Biz vatanını milletini seven insanlarız. Biz enerjiye asla karşı değiliz” şeklinde konuştu.

Köy sakinleri ise yaptıkları açıklamalarda, “Zaten ufak bir deremiz var. Köyün değirmenini bile güçlükle çeviriyor. Deremizi bizden almasınlar. Biz ormandan çalı kesip ateşimize koyamazken burada ormanı yok ediyorlar. Buna hakları yok”dediler.

HES’ÇİLER BAŞBAKAN’IN RESMİNİ ASARAK ÇALIŞMAK İSTEDİLER

Osman Altındaş isimli bir vatandaş, firmanın Başbakan’ın resmini istismar ettiğini ileri sürüp resmi asılı olduğu yerden kaldırarak duvarına asmak üzere evine götürdü. Altıntaş yaptığı açıklamada, “Başbakanın fotoğrafını oraya koymuşlar. Başbakanımız ise 10 mgw’nin altındaki santral inşaatlarının durdurulması talimatını verdi. Başbakanımızın resminin oraya asılması onun bu işe alet edilmek istenmesidir. Ben şimdi gidiyorum o başbakanımızın resmini oradan kaldırıp duvarıma asmak üzere evime götürüyorum” dedi.

HES’ÇİLER BAŞBAKAN’IN RESMİNİ ASARAK ÇALIŞMAK İSTEDİLER

HES’ÇİLER BAŞBAKAN’IN RESMİNİ ASARAK ÇALIŞMAK İSTEDİLER

 

Editör: HABER MERKEZİ