Rize’nin Salarha Vadisi’nde HES projesi yürüten Çalık Holding, vadi içerisinde bulunan Dörtyol köyü tüzel kişiliği ile daha önce imzalanan protokol kapsamında, bugün köydeki Salarha Deresi’nin kollarına 10 bin adet alabalık yavrusu bıraktı.

Balıklar, Dörtyol Muhtarı Hasan Nuri Sadıkoğlu ve Salarha Vadisi Çevre Koruma Derneği Başkanı Ali Toptan tarafından bırakıldı.

Muhtar Sadıkoğlu, yaptığı açıklamada, firma ile yapılan protokol kapsamında balıkların dereye bırakıldığını belirterek, “Önümüzdeki yıllarda bunlar büyüyecek. Bu ırmaklar balıkla dolacak. Buna inanıyoruz. Protokolün bu maddesini yerine getirdikleri için Çalık Holding’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Toptan da enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirterek, 'Ancak bölgemizde çevreden çok firmaların karlılığı düşünülerek çevreye zararlı olan projeler tercih edilmiştir. Geçen yıl dereye bırakılan inşaat atıklarından dolayı 10 binin üzerinde balık öldü. Bugün bu dereye bırakılan balıklar yaşanan bu çevre felaketini telafi etmeye yetmez. Biz projelere karşı değiliz. Derelerimizde su seviyesi azaldıkça tahribat daha da artmaktadır. Bu nedenle firmaları daha hassas olmaya, bu çalışmaları denetlemekle sorumlu kurumları ise görevlerini daha hassas yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Öte yandan geçen yıl Salarha Deresi’nde 10 binin üzerinde balığın telef olduğu tahmin ediliyor.

HES FİRMASI DEREYE BALIK YAVRUSU BIRAKTI

HES FİRMASI DEREYE BALIK YAVRUSU BIRAKTI

HES FİRMASI DEREYE BALIK YAVRUSU BIRAKTI

HES FİRMASI DEREYE BALIK YAVRUSU BIRAKTI

Editör: HABER MERKEZİ