Madenli Belediye Başkanı Necip YAZICI’nın daveti üzere 22 Ekim 2016 cumartesi günü Madenli’ye gelen Gazi Yasin Kasarcı ve Eşi Ayla Hanım ile birlikte Kahraman Doktorumuz ilgi ile karşılandı.

Madenli Belediye Başkanı Necip YAZICI’nın daveti üzere 22 Ekim 2016 cumartesi günü Madenli’ye gelen Gazi Yasin Kasarcı ve Eşi Ayla Hanım ile birlikte Kahraman Doktorumuz ilgi ile karşılandı. Madenli Hamit Bostancı Eğitim ve Kültür Merkezinde düzenlenen buluşma programına ev sahibi Madenli Belediye Başkanı Necip YAZICI,  Rize Belediye Başkan vekili Sultan Yılmaz, Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı Ali Kar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Sarıhan Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara ve  Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Cafer KURU ile Çayelinden gelen misafirler ile Madenli Halkı katıldı.

Programda ilk olarak saygı duruşu İstiklâl marşının ardından Kur’an-i kerim okundu. Ev sahibi Necip YAZICI’nın yapmış olduğu konuşmanın ardından, söz alan Gazilerimizin anlattıkları salondaki izleyenleri hüzne boğdu. Aldığı ağır yaralar sonucu geçirdiği iki ameliyatla kurtularak hayata tutunan Yasin Kasarcı, 15 temmuz gecesini özetle bir kâbus olarak nitelerken yanında bulunan eşi Ayla Hanım ve kızkardeşi  İrem ile birlikte, tank ve tüfeklerin açtığı ateş sonucu  ölen  insanların yanında  yaralı da olsa sağ kaldıklarına şükrettikleri söyledi.

Olayda ilk vurulan Ayla Hanım ise, kendisinin bir süredir kanser hastası olduğunu ve hala tedavi gördüğünü  belirterek, o gece yaşadıklarını  soğuk kanlılıkla anlatırken salonda yer alan izleyenlerine duygusal anlar yaşattı. Bize o gece cehennemi yaşattılar diyen Ayla hanım,  Allah bizlere bir daha böyle bir gece yaşatmasın diyerek yapmış oldukları bu kahramanlıkla içindeki vatan ve millet sevgisini vurguladı.

Kahraman Doktor Göğüs ve Kalp Damar Cerrahı  Sezai Çelik, 15 temmuz gecesi evinden çıkıp köprüye  gitmeyi görev addederek sabaha kadar yaralılara yapmış olduğu müdahaleleri  hazırlamış olduğu sunumla tüm yönleri ile izleyenlere anlattı. İlgi ile izlenen sunumda  izleyenler 15 temmuz gecesini bir kez daha yaşamış oldu.

Programın don bölümünde, Gazilerimize ve Kahraman Doktorumuza Plaket ve Hediyeleri verilerek,  toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

 

Editör: HABER MERKEZİ