Rizeli sanatçı Herem, yoğun sosyal medya kullanımına dikkat çektiği şarkısı 'Fenemon' adlı bestesi ile kısa sürede sosyal medyanın en fazla aranan paylaşılan şarkısı oldu. 

2006 yılında çıkardığı 'Uzaktan Kumandali' albümü ile adını geniş kitlelere duyuran Karadeniz müziğinin sevilen ismi Herem, yeni şarkısı 'Fenemon' ile yeni bir fenemon oluşturdu. Kısa sürede büyük ilgi gören 'Fenemon' şarkısı özellikle sosyal medyada binlerce kişi tarafından izlendi ve üzerine klipler çekildi. Herem ve Eren Can Maşalacı'nın sözlerini yazdığı 'Fenemon' şarkısına Ferit Çetinkaya yönetmenliğinde bir de klip çekildi.

'UZAKTAN KUMANDALI'NİN DEVAMI BEKLENİYORDU'

Sosyal medyanın günlük hayatın bir çok alanında insanları nasıl etkisi altına aldığını göstermek için böyle bir şarkı yaptıklarını belirten Herem, '2006 yılında çıkan eserim 'Uzaktan Kumandali' çok büyük kitlelere ulaştı ve çok sevildi. Yıl 2019, aradan tam 13 yıl geçmesine rağmen hala dillerde ve milyonlara ulaşan bir izlenme oranına sahip. Sevenlerimden bugüne kadar hep, 'Abi Uzaktan Kumandali'nin devamı gelmeyecek mi, biz onu çok sevdik' şeklinde mesajlar aldım. Binlerce yorum gelmiş Türkiye'nin hatta dünyanın her yerinden. Öyle ki İngilizce altyazılı olarak bile yapıldı. Bu beni çok mutlu etti. Bende sevenlerimi mutlu etmek için onlara sözlerini ünlü bestekar sevgili kardeşim Eren Can Maşalacı ile birlikte yazdığımız ve günümüzü çok güzel bir şekilde özetleyen 'Fenomen' eserimizi yazdık. Müziği yine bana ait olan eserimizin aranjörlüğünü yıllardır beraber çalıştığım sevgili kardeşim Onur Çetin yaptı. Klibini yine bir çok kez beraber çalıştığım sevgili yönetmenim Ferit Çetinkaya'nın çektiği çok eğlenceli bir klip ile sevenlerimizle buluştuk' dedi. 

'HER EVDE BİR FENEMON BİR YOUTUBER VAR'

Şarkısının kısa sürede büyük ilgi görmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Herem,
'Fenomen eserimiz bir hafta gibi kısa bir sürede milyonlara ulaştı. Bunun tek nedeni; günümüzde sosyal medyanın gücü ve herkesin içinde olan bir fenomen olma hevesinden kaynaklanıyor. Artık her evde bir fenemon ve youtuber var. Şu ana kadar 'tik tok' uygulamasında bir haftada  50 bin dublajı yapılan bir çok sosyal paylaşım sitelerinde, fenomenlerin de paylaştığı eserimiz çok büyük kitlelere ulaştı' diye konuştu. 

Editör: HABER MERKEZİ