Halk Eğitimi Merkezi ‘Aile Eğitimi’ kursuna devam eden veliler ve çocukları, eğitime verdiği destekten dolayı Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret ederek, teşekkür ettiler.

İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ziyarette yaptığı konuşmada,” Varlığını ve desteğini her zaman yanımızda hissettiren Sayın Valimize tüm kursiyerler adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Çok heyecanlıyız, çok inançlıyız. Sizlerin de desteğiyle güzel şeyler başaracağımıza inanıyoruz.” dedi.

Ailenin toplumların en temel birimi olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Vali Yazıcı ise, “Bir aile ne kadar sağlam bir toplumda temel üzerine inşa edilirse o toplum geleceğe daha güvenle bakacaktır. Aile her zaman bütün toplumlar için değerli olmuştur, önemli olmuştur. Çocuklarımızın kendilerine çizeceği yolda ailenin verdiği eğitim o kadar önemli ki; bu nedenle Aile Eğitimi kursları her aile için gereklidir.”şeklinde konuştu. 

Eğitim ile ailelerin daha mutlu, daha huzurlu bir ortamda yaşamaları, yaşam kalitelerinin yükseltilmesinin planlandığını ifade eden Vali Yazıcı,” Geleceğin teminatı olan çocuklara çok önem verilmesi gerektiğini belirterek; Ana, Çocuk Eğitimi temel misyonunun kişiye eğitim yoluyla yatırım yapmak ve böylece bu kişilerin yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu söyledi.”

Eğitimin daha etkin ve sürdürülebilir yapılması halinde eğitimde kalitenin artacağını vurgulayan Vali Yazıcı, “Çocuk yetiştirmenin bilinçli bir faaliyet olduğunu bilen ve bu işi tesadüflere bırakmayan annelerimiz aile eğitimi kursuna devam ederek çocuklarının geleceklerinde söz sahibi olmak istiyorlar. Çocuklarıyla ilgilenen, onların eğitimine önem veren toplumlar, her zaman başarılı olmuştur. Velilerimizin eğitim faaliyetlerimize katılıp bizimle olmaları bizleri son derece mutlu etti. Katılımları için tüm velilerimize teşekkür ediyorum. Yıl içerisinde değişik sosyal faaliyetlerle tekrar velilerimizle bir araya gelmeyi düşünüyoruz.”dedi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ