Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı çeşitli programlara katılmak üzere Rize'ye geldi.

Çeşitli programlara katılmak üzere baba ocağı Rize'ye gelen Hayati Yazıcı, ilk olarak Rize Valiliğine atanan Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından yapımı devam eden Salarha Tüneli'ne geçerek orada incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Çayeli ilçesi Madenli Beldesi'ne geçen Yazıcı, yapımı tamamlana Hamit Bostancı Eğitim ve Kültür Merkezi'nin ve diğer hizmet binalarının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa Yazıcı'dan yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal ve birçok ilçe belediye başkanları katıldı.

Açılışta açıklama yapan Yazıcı, 'Bir milletin en büyük zenginliği kültürel mirasıdır. Bu mirası nesilden nesile aktarmak için mutlaka bu aktarımı sağlayacak uygun araç ve mekanlar oluşturmamız lazım. İşte açılışını yaptığımız bu mekan o mekanlardan bir tanesi. Kültürel mirasımız son derece zengin. Eğitim önemlidir. Bilgi en önemli güçtür. Bilgi hikmetle buluşmamışsa bilgiyle üreteceğimiz ürünler insanlığa zarar verebilir. Biz cumhuriyet hükümeti olarak eğitim politikamızın merkezinde bilgiyi hikmetle buluşturmak vardır. Ülkenin büyüklüğünü göstermesinin bir tanesi de ekonomik yüzüdür. Çayeli-Madenli arası duble yol yapılıyor. Rize'de iki tane tünel yapılıyor. Ovit Tüneli ve Salahra Tüneli. Birde havaalanı geliyor. Bu topraklarda bayrağımız tek ortak değerimizdir. Vatan hepimiz ortak malıdır. Bu ortak değerimizin üzerinden hareketle Türkiye'yi hamle yaptırarak daha ileriye taşımanın gayret ve çabası içerisinde olmaları gerek' dedi.

Açıklama ardından Madenli Merkez Fatih Cami'de Kansız ailesinin cenaze namazına katılan Yazıcı, namaz sonrasında beldeden ayrıldı.

 

Editör: HABER MERKEZİ