Görevi sona eren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milletvekili olarak memleketi Rize’ye ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 62. Hükümet'te kabine dışı kalan önceki Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı görevinin sona ermesinin ardından memleketi ve seçim bölgesi Rize’ye ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Yazıcı, Rize’de partililer tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Yazıcı, sabah saatlerinde esnaf ziyaretleri yaptı, ardından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı makamında ziyaret etti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yazıcı, statü ile gelinen görevlerin geçici olduğunu belirterek, “Hayat dinamik, canlı. Biz siyasete girdiğimiz günden bu yana bu konuları hep şöyle değerlendirdik; statü ile gelinen yerler geçicidir. Milletvekilliği geçicidir. Bakanlıklar geçicidir. Genel Başkan Yardımcılığı geçicidir. Belediye Başkanlıkları ve İl Başkanlıkları geçicidir” dedi.

İNSAN ODAKLI HİZMET ETTİM

Yazıcı, görevleri sırasında insan temelli siyaset yaptıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: “Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak sorumluluk alanımda bulunan ve siyaseten sorumluluğunu yürüttüğümüz hükümet programları faaliyetleri çerçevesinde dönüm baktığım zaman hedef kitlemizin memnuniyeti bizimde mutluluk kaynağımız oluyor. Görev yaptığımız dönemde arkadaşlarımızla birlikte çalıştık. Kapımız herkese açık oldu. Hep söylediğim bir şey var. Bizim bir siyaset tarzımız var. Bizim çalışmalarımızda dikkate aldığımız en önemli faktör insan faktörüdür. Kainatta her şeyi Rabbimiz yarattı. Bu yaratılanlar içerisinde en kutsalı insandır. Bunu böyle bildik ve en üstün güç olan hukuk ve adaleti esas aldık.”

GÜMRÜKLERDE ALGIYI DEĞİŞTİRDİK

Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmalar ile gümrüklerdeki kötü algıyı değiştirdiklerine vurgu yaparak şunları söyledi: “Yedi yıllık bakanlık hizmetimde, gümrük hizmetlerinin olumsuz bir gündem olmasına fırsat vermeden, tam tersine; gümrüklere yerleşmiş o algıyı düzeltmek sureti ile yaptığımız icraat tabii ki milletimizin de takdirine vesile oluştur. Biz hemşehrilerimiz ve seçmenlerimiz arasında dolaşırken onların gözlerinde bu hizmetlerin onlara da yansıdığını görmekten gurur duyuyoruz. Bu bizi mutlu ediyor.“

İŞİD İLE TÜRKİYE’Yİ ZOR DURUMA DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR

Soruları yanıtlayan Yazıcı, Türkiye’nin İŞİD’i silahlandırdığı yönündeki iddialara şöyle karşılık verdi: “Orta Doğu zor bir coğrafya. İŞİD olayı önemli bir konu. Türkiye’yi zora düşürmek ve sıkıntıya sokmak için Türkiye’ye düşmanca bakan bazı çevreler Türkiye’yi uluslararası düzeyde sıkıntıya sokmaya dönük eylemleri var.'

Türkiye'nin demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanmış bir ülke olduğunu anlatan Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti: 'Hem Türkiye’de hem de komşu coğrafyalarda yaptıklarının temelinde de insanlığın demokrasi ve hukuk alanındaki kazanımlarının hayata geçirilmesine dönük çalışmalardır. Bizim duruşumuz ve etrafımızdaki olup bitenlere yönelik söylemlerimiz bu amaca yöneliktir. Bu konuda Türkiye’nin, hiç kimsenin ülkemizi güç duruma düşürecek durumda olmadığını görüyoruz. İnşallah bu zor süreci, Türkiye’ye daha fazla yük getirmeden ve elbette komşu coğrafyalarda yaşayan insanların da en azından yaşam haklarının sağlanmasına dönük demokratik süreçlere zemin hazırlayacak bir ortama hep birlikte kavuştururuz.”

 

Editör: HABER MERKEZİ