Haber: İbrahim Bilgil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, 'Hayvanlara kötü muamelede bulunan insanları kınıyorum. Bunlarla ilgili elbette yaptırımların yeterli olduğu söylenemez, cezaları artırmak gerekiyor' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Adayı Yazıcı, Rize bulunan 53 Gazeteciler Derneği'nde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Hayvanlara yapılan kötü muamelenin insanlık değerleriyle bağdaşmadığını belirten Yazıcı, 'Canlılar arasında en hakim konumda olan insandır. Hakim konumda olan insanın, diğer canlılarla olan ilişkisini hakkaniyet, medeniyet ölçütlerine göre düzenlemesi gerekir. Yani gücü yettiğine hükmetmek, insanlık değerleriyle bağdaşmaz. Her canlının tabiatta bir işlevi var, bir görevi var, yaradan nizam vermek için yaratmış. Dolayısıyla bu konuda hayvanlarla ilgili hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza ben minnet duyuyorum. Hayvanlara kötü muamelede bulunan insanları kınıyorum. Bunlarla ilgili elbette yaptırımların yeterli olduğu söylenemez, cezaları artırmak gerekiyor. Hepsinden önemlisi bu bir kültür işidir, bir düzeyli olma işidir. Siz kanunları ne kadar donatırsanız donatın, onları delecek insanlar varsa demek ki o toplumda kültürel değerler bakımından zafiyet var. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Sırf kanuni düzenlemeleri bekleyerek değil, onları beklemeden uyarıcı olmalıyız, dikkatli olmalıyız. Yanımızda hayvanlara kötü muamele eden kişileri gördüğümüzde elbette hukuk ölçüleri içinde sessiz kalmamalıyız, duyarlılığımızı göstermeliyiz' dedi

Editör: HABER MERKEZİ