Çayeli Bakır İşletmeleri, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 3 Nisan’da açılışı yapılan “Rize Günleri” etkinliğinde maden yatağı simülasyonu ile ziyaretçilerine alışılmışın dışında bir deneyim sunuyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, açılışını yaptığı etkinlikte Çayeli Bakır’ın kurduğu gerçeğe yakın maden galerilerinin de ilk ziyaretçisi oldu.

Çayeli Bakır ayrıca, Çayeli Kaymakamlığı işbirliğinde ve sosyal sorumluluğu kapsamında bölge kadınlarına istihdam sağladığı “Cam Süsleme Atölyesi”nin etkileyici çalışmalarını da standında sergiliyor.

Çayeli Bakır İşletmeleri, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen “Rize Günleri”ne sıra dışı bir sunumla katıldı. Etkinlik alanına, yerin 600 metre altındaki maden ocağının minyatürünü inşa eden Çayeli Bakır’ın ilk ziyaretçisi de Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn. Hayati Yazıcı oldu. Bakan Yazıcı, ziyaret sırasında yaptığı değerlendirmede; “Hakikaten çok güzel bir tasarım olmuş, bildiğiniz üzere Çayeli Bakır İşletmeleri yöremizin en önemli kuruluşlarından biridir. Hakikaten çok disiplinli ve temiz çalışan bir maden işletmesidir. Kendilerini tebrik ediyorum.” dedi ve firma yetkililerini kutladı.

Rusya, Romanya, Ukrayna, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkeleri misafir eden etkinlikte Şirket’in fuar alanının dışında kurduğu 10 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğindeki maden simülasyonu, gerçeğinden farksız tasarımıyla ziyaretçilerin yeraltına inmeden maden gezisine çıkmalarını sağlıyor.

Çayeli Bakır’ın kurumsal sosyal sorumluluğu kapsamında Çayeli Kaymakamlığı işbirliğinde imza attığı “Cam Süsleme Atölyesi” de fuarda ziyaret edilecek etkileyici alanlardan biri. Bölgeye hem sosyal hem de ekonomik anlamda değer katan ve istihdam sağlayan bu çalışma, kadınların sosyal ve ekonomik anlamda desteklenmesini amaçlıyor.

Rize gibi bölgenin önemli kentlerinden birini temsil etmek üzere Ankara’da bulunmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson, Rize Tanıtım Günleri’nin yöremize olan ilginin ve turizm etkinliklerinin artması yönünde büyük bir öneme sahip olduğunu aktardı ve şehrin kalkınması için bu gibi etkinliklere katkıda bulunmaktan mutlu olduklarını iletti.

Editör: HABER MERKEZİ