YarIşmanIn konusu ve amacI

 

2. ‘hayatı belgeleme’ adlı fotoğraf yarışması, yaşam içerisinde belgelenip paylaşılmak istenilen bütün kareleri kapsamaktadır.

Bu şekilde hayata farklı gözlerle de bakabilmeyi ve gözden kaçanların farkına varabilmeyi amaçlamaktadır. Bununla birlikte fotoğraf sanatının daha geniş kitleler tarafından sevilmesi, anlaşılması, fotoğraf okumanın ve sanata bakışın geliştirilmesini de amaçlamaktadır.

YarIşmanIn KoşullarI

Yarışma hayatın içinden portre ve manzara fotoğrafları olarak iki dalda yapılacaktır

Fotoğraflar siyah beyaz yada renkli baskı olabilir

Yarışmaya seçici kurul üyeleri ve yarışma proje sorumluları dışında herkes katılabilir

Katılımcılar yarışmaya tek kategoride katılabileceği gibi iki kategoride ayrı ayrı fotoğraflarla katılabilirler ve her bir kategori için en fazla 3 resim gönderebilirler.

Yarışmaya gönderilen fotoğraflar kısa kenarı 15 cm den küçük, büyük kenarı 40 cm den büyük olmamak şartıyla paspartusuz, çerçevesiz ve hiçbir zemine yapıştırılmamış (20x30 önerilir)

 

Baskılarda arka yüzün sağ alt köşesine ad-soyad, yapıt adı ve sıra numarası yazılmalıdır.

 

Yarışmaya gönderilmiş fotoğraflar daha önce ‘hayatı belgele’ temalı yarışma fotoğraf yarışmasında ödül almamış olmalıdır. Bu gibi bir durumda eser değerlendirme dışı kalacaktır. Bu durumdaki bir eserin ödül alması durumunda, ödülün iadesi istenilecek ve bu iptal durumunda diğer yarışmacılar hiçbir hak iddia edemeyeceklerdir.

Ödüller

Her iki dalda birinciye DVD oynatıcı

İkinciye 2 Gb hafıza kartı

Üçüncüye 3 ayak ( tripod )

Tüm katılımcılara güne özgü sürpriz hediyeler

 

Yarışma Takvimi

Son katılım : 07.08.2007

Sonuçların Açıklanması ve Ödül Töreni : 11.08.2007

 

Yer: Çayeli Meto Cafe

Editör: HABER MERKEZİ