Rize Milletvekili Hikmet Ayar Şehir hastanesi için çeşitli yerlerin ön görüldüğünü belirterek “ Hastane yeri için siyaset yapılmamalı, Rize'de herkesin memnun olacağı bir yer olmalı” dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar son zamanlarda tartışılan Hastane yeri ve Atatürk heykeli tartışmalarını değerlendirdi.

    AK Parti Milletvekili Hikmet Ayar gazeteciler ile yaptığı kahvaltılı basın toplantısında son zamanlarda Şehir hastanesi için bazı yerler önerildiğini belirterek “ Hastane kriterleri var. Hastane için bazı ölçüler var, bu ölçülere mutlaka uyulmalı, siyasetten uzak bir şekilde kriterler ortaya konmalı. Devlet Hastanesi ve Şehir hastanesi Araştırma hastanesi ile ortak çalışabilmeli” dedi.

      Heykel yerini buldu

Hikmet Ayar heykelin taşınmasının zorunlu olduğunu belirterek “ Daha önce valilik, Adliye, Jandarma ve tüm kurumlar meydan çevresindeydi. Doğal olarak Atatürk heykeli de oradaydı. Bu kurumlar taşındı ve en uygun yer Valilik önü olarak düşünüldü. Meydan projesi ile başlayan inşaatın ortasında heykelin durması doğru değildi. Aynı zamanda meydanda Atatürk heykeli nedeniyle yapılan etkinliklerde şehir trafiği felç olmaktaydı. Tabii taşınma sırasında kamyon üzerinde ki görüntü hoş değildi” dedi.

       2016 da çağın olayını yaşadık

Rize Milletvekili Hikmet Ayar 2016 yılında Türkiye çağın olayı darbe girişimini yaşadığını belirterek “ 2016 yılında çok sıra dışı olaylar oldu, hemen başlarında Rus uçağının düşürülmesi, ardından tüm terör örgütlerinin birleşerek ortaya koydukları 15 Temmuz olayları.  Türkiye ne zaman ayakları üstünde durmaya kalksa birileri düğmeye basıyor. Bu teröristler hiçbir zaman vaz geçmeyeceklerdir. Bu haçlı seferlerinin devamı gibidir. Halen sarsıntıları sürüyor. 2016 yılı ayrıca ülkenin ne kadar birbirine bağlı olduğunu bize gösterdi” dedi.

     Atatürk heykelinin kamyon üzerinde taşındığını belirten Ayar ' Başka türlü taşınması mümkün değildi. heykeli kucağımıza taşıyamazdık' dedi.

     Feto mağdurlarının 248 şehit ve yakınları olduğunu belirten Ayar “ Bunlarla birlikte 2500 gazi ve gazı yakınları feto mağduru olarak önümüzde durmakta. Tabii birde Feto tarafından mağdur edilenler var” dedi.

      Havalimanı için fiyat alınıyor

Çayeli ile Pazar arasında yapılacak olan Havalimanı için 6-7 firmadan fiyat alındığını belirten Ayar “ 2017 yılı içinde temel atma töreni yapılacak, bunun yeni yılın ilk günlerinde olacağını düşünmüyorum. Bütün alt yapı hazırlandı. Fiyat alımları tamamlandıktan sonra bakanlık gerekli ihaleyi yapacak.

      Sezonluk işçiler için çalışıyoruz

Çay kampanyası sezonunda çay fabrikalarına çalışan işçiler için ilgili bakanlık ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Ayar “ Bilindiği gibi sezonluk çalışan işçiler yasa gereği işsiz sayılmıyor ve bu işçiler 150 ile 160 gün çalışmakta, iş kur tarafından bu işçiler işsiz görünmemekte, biz bunları işsiz statüsüne almak ve diğer aylarda da çalışabilir duruma getirmek istiyoruz. Bu işçiler için çeşitli çalışmalarımız var” dedi.

        AVM Yeri uygun değil

Eski stadyumun yerinde yapılan AVM binasının uygun yerde yapılmadığını belirten Ayar “ Rantı bul bir yer değil, AVM ler daha çok ulaşımın rahat yerlerde olması gerek, şehir merkezlerinde AVM olmaz, şu an yapılan AVM için bir şey söylemek geç, buraya karar verildi ve alt yapısı yere göre yapılacak” dedi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ