Sedat Peker Kandıra F tipi cezaevinde , Steve McQueen’in ünlü Kelebek filmindeki gibi böceklerle arkadaş oldu. Böcek belgeselleri izleyip, bilimsel kitaplar okuyan Peker, “Hamam Böceklerinin Psikolojisi” üzerine de bir kitap yazdı.

Çete kurmak, sahtecilik ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçlarından hüküm giyen Sedat Peker (36), 14 yıl 5 ay ceza almıştı.

Kandıra F tipi tutukevine Çevre konferansı vermeye giden Prof. Dr.Orhan Kural’ın Odatv.com’a açıkladığına göre Sedat Peker, hamam böceklerine ve onların psikoloji üzerine  yürüttüğü çalışmaları kitap haline getirdi.

Peker, cezaevi yaşantısını sahibi olduğu internet sitesinde gün gün şöyle anlatıyor:

“Eskiden böcek fobim vardı. İzlediğim belgesellerin etkisinde kalmış olacağım ki, ben bir böcek bilimciyim dedim. Birkaç böcek bilimcinin hayatını okudum (Şaka yapmıyorum). Artık içerideki böcek türleri, yazacağım tezler için bana bulunmaz bir hazine oldu. Yanımda kalan iki arkadaşım da asistanım olarak görev yapıyor.”


ESİN KAYNAĞI SİNEMADAKİ EN İYİ HAPİS FİLMİ

Steve McQueen ve Dustin Hoffman, klasikleşmiş hapishane filmi Kelebek’te (Papillon, 1973) Fransız Guyanası’ndaki bir hapishaneye gönderilen iki mahkumu canlandırıyor.

McQueen, ısrarlı kaçış çabaları sonrası ağır hücre cezasına çarptırılıyor ve hücrede hamamböcekleri ile yakınlık kuruyor. Ancak uzun süreli hücre cezası nedeniyle günden güne akıl sağlığını yitiren McQueen, sonunda sevgili dostu hamamböceklerini yiyecek duruma geliyor.

haberturk 

Editör: HABER MERKEZİ