TFF ve TUFAD işbirliğiyle yapılan protokol çerçecesinde Rize ve Artvin illerinde 62 antrenör yeni açılmış olan ''Halk Eğitim Futbol Kurslarında Yeni Dönem'' kurslara katıldı.

Rize Derepazarı Stadında ve Artvin Arhavi ilçe stadında kursiyerlere TFF bölge futbol eğitmenleri Nedim Karadeniz, Serkan Albayrak ve Hakan Yılmaz tarafından eğitimler veriliyor. Bu eğitimler 15-18 Haziran arası devam ederken, kurs bitiminde başarılı olan antrenörlere sertifika verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde 'Halk Eğitim Kursları' adı altında futbol branşına yönelik yaygın eğitim kursları düzenleniyor. Spor eğitmenleri tarafından açılan futbol kurslarının güncel bilgiler ve donanımlar dahilinde standartlaştırılması amacıyla Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında işbirliği sağlandı.

Rize TUFAD Başkanı Bilal Karafazlıoğlu tarafından yapılan açıklamada: ''Yapılan işbirliği çerçevesinde, ilgili futbol kurslarını yürütecek antrenör / öğretmenlerin, çocuk futbolu alanında güncel bilgiler dahilinde uzmanlaşması amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2017 yılı Haziran ayında 'Halk Eğitim Futbol Kursları Spor Eğitmeni Futbol Sertifika Programı 1. Kademe (6 - 9 Yaş) ve 2. Kademe (6 - 13 yaş)' eğitimleri verilecek.'' denildi.

Eğitimler, katılımı artırmak ve ulaşılabilir olmak amacıyla yerelde (il merkezlerinde) ücretsiz gerçekleşiyor.

 

Editör: HABER MERKEZİ