Çayeli'nde uzun yıllar öğretmen ve müdür olarak görev yapan ve emekliye ayrılan Halit Güçlü hayata gözlerini yumdu. Halit Güçlü için ilk tören uzun yıllar görev yaptığı Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde yapıldı. Törene milli eğitim camiası yöneticileri, öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı. Okul müdürü M. Kamil Cihangir vefat eden Halit Güçlü'nün özgeçmişini okudu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin ise Halit Güçlü ile olan anılarını dile getirdi ve başta yakınları ve sevenleri olmak üzere tüm eğitim camiamızın başı sağ olsun dedi.

Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, ' Merhum Halit hocamız eğitim camiamızın önemli isimlerinden birisiydi. Kendisine Allah'tan rahmet geride bırakmış olduğu ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Halit hocamız eğitim hayatındaki başarıları ve yapmış olduğu hizmetlerden dolayı her daim adından söz ettiren hocamızdı. Bizler hiçbir zaman onun hizmetlerini ve başarılarını unutmayacağız. Tekrar kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun' dedi.

Okuldaki törende en son olarak İlçe Müftüsü Mehmet Uzun dinimizde eğitimin ve öğrenci yetiştiren öğretmenin çok özel bir yeri olduğunu ifade etti. Halit Güçlü'nün ilçede uzun yıllar öğrenci yetiştirdiğine değindi. Yetiştirdiği öğrencilerin de duaların onunla beraber olacağını ifade etti. İlçe müftüsü törende bulunanlardan helallik istedi.

Daha sonra cenaze Çayeli Merkez Hacı Başı Camisi önüne getirildi. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fahri Kasırga, İlçe Kaymakamı Mehmet Öztürk, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ve AK Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazından sonra cenazesi Çilingir Köyü aile mezarlığına defnedildi.

Editör: HABER MERKEZİ