Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakan Fidan’ın milletvekili aday adaylığından çekilmesine ilişkin, ’’İnanıyorum ki vermiş olduğu karar isabetli bir karar olmuştur’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “MİT Müsteşarı Fidan tekrar mani bir hal hukuken olmadığı için görevine iade edilmiştir. Bu konuda hukuken bir boşluk var vs. diyenler maalesef hukuku bilmiyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ve bir dizi temaslarda bulunan Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, Hakan Fidan’ın milletvekili aday adaylığını geri çekmesi ve Fidan’ın tekrar MİT Müsteşarlığı’na atanmasıyla ilgili eleştirilerin sorulması üzerine, “Hakan beyin bu görevden istifasıyla ilgili kanaatlerimi daha önce biliyorsunuz açıklamıştım. Niye doğru bulmadığımı da açıklamıştım. Ben inanıyorum ki şuanda vermiş olduğu karar isabetli bir karar olmuştur ve kararından sonra sayın başbakanla da durumu görüştük. Bu işin hukuki bütün incelemelerini A’dan Z’ye yaptırdık. Sayın başbakan da ben de yaptırdım” diye konuştu.

“BİZİM BİR DERDİMİZ SIKINTIMIZ YOK. DERDİ OLANLAR DÜŞÜNSÜN”
Hakan Fidan’ın hukuken tekrar görevine dönmesinde mani bir halin bulunmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Olmadığı için zaten o göreve sayın başbakan atadı. Ben atamıyorum. Yani üçlü kararnameyle değildir. Çünkü seçimler sebebiyle yargı, emniyet bunun dışında hariç tutulmak kaydıyla diğer devlet görevlilerinden ayrılanlar tekrar seçim öncesi veya seçim sonrası eğer seçimi kazanamazda görevine dönmesi gerekiyorsa ya aynı göreve veyahutta özlük hakları aynı kalmak suretiyle muadil bir göreve atana bilir hükmü var. Bu yerine getirilmiştir ve Sayın MİT Müsteşarı Fidan tekrar mani bir hal hukuken olmadığı için görevine iade edilmiştir. Bu konuda hukuken bir boşluk var vs. diyenler maalesef hukuku bilmiyorlar. Bu işleri incelemeden, soruşturmadan, araştırmadan konuşuyorlar ve ‘nasıl yıprata biliriz’, ‘nasıl bir yeni süreç başlata biliriz’ bunun hep gayreti içerisindeler. Bunlar boş şeyler. Biz işimize bakıyoruz. Şuanda MİT Müsteşarımız da bundan sonraki süreçte yine kaldığı yerden görevine inanıyorum ki kararlılıkla devam edecektir. Bizim bir derdimiz sıkıntımız yok. Derdi olanlar düşünsün diyorum” diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ