Gürcistan – Acara ve Poti Ticaret ve Sanayi Odaları heyeti Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Acara Ticaret ve Sanayi Odası ve Poti Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası misafiri olarak Çayeli'nde bazı temaslarda bulundular.

Acara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamaz Shavadze , Acara TSO başkan yardımcısı Saim Yeşildağ,   Poti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aleksandre Tsulaia , Acara İş Kadınları Başkanı Makvala Kvırıkladze, Acara İş Adamları Derneği Başkanı Lasha Bolkvadze ve diğer sektör temsilcileri ,   Batum Türk Ticaret Ateşesi   Feyza Erdoğan ile beraber İş Gezisi kapsamında Oda da ve Çayeli'nde temaslarda bulundular.

İş gezisi kapsamında öncelikle sektör temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantı gerçekleştirildi. Daha sonra, Çayeli'nin tanıtımında büyük katkısı bulunan turizm destinasyon merkezimiz   Ağaran Şelalesine gezinin ardından ilçemizde kurulan Çay Araştırma Merkezi ziyareti gerçekleştirildi.

Sektör temsilcileri ile karşılık yapılan toplantıda, Çayeli Belediye Başkanı İsmail hakkı Çiftçi, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Mert, Meclis Başkanı Hüseyin Öztürk, Meclis üyelerimiz ve sektörde ihracat yapan ve ihracat potansiyeli olan üyelerimiz katıldılar.

Açılış konuşmasında Çayeli TSO başkanı Mehmet Ali Mert, Çayeli'ne 5 dakika uzaklıkta bulunan Rize-Artvin havalimanı hakkında detaylı bilgiler aktararak aynı zaman da Samsun Sarp tren hattının yapılması durumunda bölgeye sağlanacak ekonomik karlılıklardan bahsederek. Samsun Sarp Tren hattının yapımı için lobicilik faaliyetlerinin sıkı bir şekilde devam ettiğini belirterek Gürcistan hükümetinin de bu konuda destek istediğini Acara heyetine bildirdi.

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi konuşmasında, bu tür organizasyonların önemini vurgulayarak, atılacak her türlü olumlu adımın arkasında olacağını belirterek iş yoğunluğu dolayısıyla toplantıdan ayrıldı.

Acara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı   Tamaz Shavadze konuşmasında taraflar arası işbirliğinin öneminde bahsederek, iletişimin daima canlı tutulması gerektiğini vurguladı.  

Ticaret Ateşe Feyza Erdoğan konuşmasında, bölgede ticaret yapan tarafların ilişkilerinin pekiştirilmesi gerektiğini ve bölgeler arası ticari faaliyetlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Konuşmalardan sonra Fotoğrafçı ve Organizatör Ali Fuat Sarı tarafından yapımı gerçekleştirilen Çayeli Tanıtım filmi gelen heyete izlettirildi. Daha   sonra karşılıklı heyetler arası görüşmelere geçildi. Heyetlerin görüşmelerinden sonra iki oda arasında Kardeş Oda İş Birliği Protokolü imzalandı.

Toplantı sonrası Ağaran Şelalesinde sezon başı hizmete giren Grand Ağaran Şelale Otel'de heyete yemek programı düzenlendi. Yemek programına Çayeli İlçe Kaymakamımı Mehmet Öztürk te katılım sağladı.

Programın ardından , Çay Araştırma Merkezi (ÇAYMER) ziyaret edilerek, çay üretimi ve araştırması hakkında heyete bilgiler verildi.

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ