23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı için Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten önceki gün Türkiye'ye gelen öğrencileri Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu öğrencileri ile Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rıza Çakır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır karşıladı.

Her yıl dünyanın dört bir yanından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye'ye gelen öğrenciler, Türk milletinin sıcaklığı ile karşılaşıyor. Çayeli Şahika Koleji, Rize sınırlarına giren Gürcü öğrencilere kendi okullarında sabah kahvaltısı ikramında bulunarak Türk misafirperverliğini de göstermiş oldu. Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rıza Çakır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır da Gürcü öğrencileri kahvaltı boyunca yalnız bırakmadı. Kahvaltıdan sonra Gürcü öğrenciler ile Çayeli Şahika İlköğretim Okulu öğrencileri top oynayarak dostluk gösterisi yaptı. Öğretmenleri ile birlikte 40 kişilik Gürcü misafirleri karşılayan Şahikalı öğrenciler, yabancı arkadaşlarına adeta bağırlarını açtılar.

Kahvaltının arkasından bir sürpriz de Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır'dan geldi. Belediye'nin yaptırdığı kültür merkezine öğrencileri davet eden Rıza Çakır, ilçelerine uğrayan Gürcü öğrencilerin herbirine burada hediyeler takdim etti. Gürcü öğrenciler kendilerine takdim edilen hediyeler karşısında oldukça sevindi. Öğrencilerin öğretmenleri ile bir süre sohbet eden Rıza Çakır, ilçelerini ziyaret eden Gürcü öğrencilerin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Kahvaltı sonrasında Gürcü öğrenciler adına Tiflis Türk Koleji Müdürü, kendilerini karşılayan Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş'a ve Belediye Başkanı Rıza Çakır'a karşılamalarından dolayı Tiflis hatırası bir kama hediye etti. Gürcü öğrencilerin okullarına gelmesinin farklı ırktan öğrencilerin kaynaşmasına vesile olduğunu söyleyen Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, 'Gürcistan'dan gelen öğrencilerle okulumuzda kahvaltı yaptık. Türk misafirperverliğimizi onlara göstermiş olduk. Sağ olsunlar Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Milli Eğitim Müdürümüz de bu misafirperverliğe, öğrencileri karşılayarak katkı sağladılar. 23 Nisan dolayısıyla ülkemize gelen bu öğrenciler bir hafta boyunca Karadeniz'in güzelliklerini ve misafirperverliklerini görmüş olacaklar.' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ