Gürcistan Mağduru Aileleri Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu, Gürcistan’a giden Türkler'in başlarının derde girmemesi içen yapmaları gerekenleri sıraladı.

Dört yıl önce Gürcistan’da kocasına kurulan eroin tuzağı sonucu cezaevine atılan kocasını kurtarmak için başlattığı mücadele sonucunda Gürcistan’daki devlet içerisinde yapılanmış şantaj çetesinin çökertilmesini sağlayan Nuriye Kaputoğlu isimli ev hanımı, Gürcistan cezaevlerinde tutulan 120 Türk vatandaşının özgürlüğüne kavuşmasını sağlayarak gündeme gelmişti.

Gürcistan cezaevlerinde halen tutuklu ve hükümlü bulunan 40 mahkum için başlatmış olduğu ülkeler arası çalışmalarını sürdüren Kaputoğlu, Rize Basın Merkezi’nde düzenlediği basın açıklamasında hiç kimsenin ve hiç bir ülkenin masum insanlara zulmetmeye hakkı olmadığına dikkat çekti. Kaputoğlu “Dört yıl süren çalışmalarımızın sonucunda; Gürcistan Türk Büyükelçiliği ve Batum Konsolosluğumuzun da destekleri ile 120 kişi af ve uzlaşma yolu ile özgür kalmıştır. Hala Gürcistan cezaevlerinde toplam 40 vatandaşımız bulunmaktadır. Bunlardan 13'ü hükümlü, 20’si tutuklu, 7’si de İnterpol tarafından tutulmuştur. Amacımız herkesi toptan suçsuz ilan etmek değildir fakat kurunun yanında yaşında yanmasını istemiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. Hangi ülke vatandaşı olursa olsun; din, dil, ırk ayrımı yapmadan, suçsuz olan insanlara suç atmaya ve hiç kimsenin masum insanlara zulüm etmeye hakkı yoktur” dedi.



GÜRCİSTAN’DA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Kaputoğlu, Gürcistan’a iş veya eğlence amaçlı giden Türk vatandaşlarının orada başlarının derde girmemesi için dikkat etmeleri gereken ayrıntılar olduğuna dikkat çekip bunları şu şekilde sıraladı:'Gürcistan’a giden Türk vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekenler öncelikle; Gürcistan'ın kolay para kazanılan bir ülke olarak görülmemesi, yeşil ve kırmızı reçeteli ilaç kullananlar, ağır antidepresan ilaç kullanan vatandaşlarımız zor durumda ve sıkıntıya düşmemeleri için kesinlikle ilaçlarıyla Gürcistan’a girmemelidirler. Trafik cezalarının en fazla 1 ay içinde ödemeleri gerekiyor. Aksi halde tutuklanabilirler. Alkollü araba kullanmamalarını, kimseden emanet paket almamalarını, Gürcistan’a iş amaçlı gidenlerin konsolosluğumuzun hukuk danışmanına danışmadan başkalarını sözüyle iş yapmamalarını tavsiye ediyoruz. Türk’e yakışmayan yüz kızartıcı suçlardan uzak durulması gerekir. Bunlara dikkat edelim. Ne kendinizi ne de ailenizi perişan etmeyin. Bizleri de konsolosluğu da zor durumda bırakmayın. Sessiz mağdurların 4 yıldır sesi olduk ve rabbimin verdiği güçle olmaya da devam edeceğiz. Allah kimseyi devletsiz milletsiz bırakmasın.”

Editör: HABER MERKEZİ