'FETÖ'nün mülkiye yapılanması' soruşturması kapsamında Kayseri'de gözaltına alınan Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe Tokat'a götürüldü. Sosyal medyada da fenomen olan eski Beytüşşebap Kaymakamı Rizeli Güntepe, 'JÖH PÖH' adlı bir hesaptan attığı tweet'lerle de gündeme gelmişti.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün 'mülkiye yapılanması'na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, daha önce Şırnak'ın Beytüşşebap ve Amasya'nın Hamamözü Kaymakamı olan Kadir Güntepe'nin, örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı iddia edildi.

Hamamözü İlçesi'nde görev yaparken burada 'Amasya Kaymakamlar imamı' olduğu belirtilen H.Ö. ile yüz yüze ve telefonda onlarca kez görüştüğü belirtilen, Elazığ Valiliğinde Hukuk Müşaviri olan Kadir Güntepe Kayseri'de gözaltına alındı.

Kayseri polisi tarafından sabah saat 05.00 sıralarında kente getirilen Kadir Güntepe, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı.

Güntepe, HDP Milletvekili Ferhat Encü ile sosyal medya üzerinden yaptıkları tartışmalarla gündeme gelmişti. Kadir Güntepe, Encü'ye 'Bana bak çapsız vekil! O mesajı tıpış tıpış sileceksin! Değil sen, feriştahınız gelse mücadelemden vazgeçmeyeceğim' diyerek bir takım hakaretlerde bulunmuştu.

Güntepe'nin adının duyulduğu bir diğer olay ise yaptığı ziyaretlerden birinin Twitter'da 'JÖH PÖH' adlı ırkçı bir hesaptan paylaşılması olmuştu. Irkçı hesaptan silinen tweet'i olduğu gibi Güntepe'nin hesabından paylaşılınca 'yanlış hesaptan' paylaştığı düşünülmüştü.

Sosyal medyadaki hesabı fenomen haline gelen Güntepe'ye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de tweet'ler atarak tüm takipçilerine Kadir Güntepe'yi takip etmelerini tavsiye etmişti.

Güntepe'nin eşi de gözaltına alındı

Tokat'taki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe'nin eşi de gözaltına alındı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanması soruşturması kapsamında dün Kayseri'de gözaltına alınan Güntepe'nin eşi Z. Güntepe de aynı ilde gözaltına alındı. Şüpheli Z. Güntepe'nin de Tokat'a getirileceği öğrenildi.

Bu arada terör örgütünün şifreli haberleşme uygulaması 'ByLock'u kullandığı iddia edilen Kadir Güntepe'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ