İlyas GÜR

Rize’de 12 tane açılması planlanan bilgi erişim merkezlerinin ilki Rize Valisi Kasım Esren’ inde katıldığı bir törenle Güneysu ilçesi’nde açıldı. Açılışa Güneysu kaymakamı Murat Dikbaş, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, İl Telekom Müdür Vekili Ferat Barmak, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve diğer davetliler katıldı.

Açılışta konuşan İl Telekom Müdür Vekili Ferat Barmak,  Türk Telekom olarak sosyal sorumluluk projelerini, “Türk Telekom’ la Geleceğe başlığı altında topladıklarını belirterek, “21. Yüzyıl için eğitim ve Eğitime tam destek ve E21 diye adlandırılan Projede Milli Eğitim ve Intel ile birlikte yürüttüğü 2011 yılına kadar 600 bin öğretmen, 21.yüzyılın etkili öğretim teknikleri ve araçlarını öğrenmesi ve bunları yeni nesillere aktarması amaçlanıyor. Bu projelerin devamı niteliğinde, Türkiye’de Internet kullanımını yaygınlaştırarak bilgi toplumunun temellerini atmayı hedefleyen Türk Telekom, 2007 yılında başlattığı proje ile her ilçede ortalama yirmi adet tam donanımlı bilgisayar ve geniş bant Internet erişimi içeren Internet erişim merkezleri kurmayı amaçlıyor. Türk Telekom, Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Belediyelerle, İl Telekom Müdürleri işbirliği içerisinde yürüttüğü projenin 2008 yılındaki devamı kapsamında Merkez ilçe dahil 12 ilçemizde uygulanacak projenin ilk ayağı Internet Erişim Merkezi’nin ilkini Güneysu’ da açıyoruz. Türkiye genelinde 850 ilçede kurulmakta olan ve toplam 20 milyon YTL kaynak ayrılan projenin Güneysu’ ya maliyeti 30 bin YTL’ dir” dedi.

Törende konuşan Rize Valisi Kasım Esen, “Bilgi devletine giden yol bilgisayarlardan geçer. Devlet olarak her eve bilgisayar alma imkanımız olmadığı için bilgi erişim merkezleri ile vatandaşlarımızı bilgisayarla tanıştırıyoruz. İlimizde 12 tane bilgi erişim merkezi açılacak. 5-10 yıl sonra bu gün kağıt üzerinde yaptığımız tüm resmi işlemler bilgisayarlarla yapılacak.”dedi.

Editör: HABER MERKEZİ