Çalışmaların hız kazandığı Güney Çevre Yolu’nda incelemeler yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yetkililerden bilgiler alarak projenin sorunsuz olarak devam ettiğini bildirdi.

Karayolları ağına alınarak projelendirilen, 9 buçuk kilometrelik Güney Çevre Yolu’nda asfaltlama çalışmaları başladı. Rize’yi güneye doğru açacak ve Pehlivantaşı mahallesini Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlayacak olan yolda Rize Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.

13 Mahalleyi kapsayan ve şehri güneye doğru açacak olan Güney Çevre Yolu ile Rize'nin daha geniş bir şehir yapısına kavuşacağını söyleyen Başkan Kasap, “Bu yoldan denize dikey olarak yapılacak bulvarlar düşünülüyor. Bunlarla birlikte Rize yeni yerleşim yerlerine kavuşacak. Böylelikle Rize'ye daha kentsel bir görünüm kazandıracağız” dedi.

RİZE’NİN GÖRÜNÜMÜ GÜNEY ÇEVRE YOLU İLE DEĞİŞECEK

Güney Çevre Yolu’nu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yakından takip ettiğini ve hizmete girmesiyle birlikte Rize trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını belirten Başkan Kasap, 'Karayolları Genel Müdürlüğünce yürütülen Güney Çevre Yolu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte Rize Trafiği önemli ölçüde rahatlayacaktır. Bu aşamada dolgu ve alt yapı çalışmaları bitirilen bölümlerin asfaltlama çalışması yapılmaktadır. Güney Çevre Yolu’nun asfalt dökülmüş halini görmek bizleri son derece memnun ediyor. İlerleyen süreçte inşallah yolun ilk etabı yani büyük bir çoğunluğu bitirilmiş olacak. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizin yakından takip ettiği proje bitirildiğinde inşallah hemşehrilerimizin yüzleri gülecektir. Rize Belediyesi olarak çalışmaları yakından takip ediyoruz' dedi.

RİZE’NİN GÖRÜNÜMÜ GÜNEY ÇEVRE YOLU İLE DEĞİŞECEK

 

 

Editör: HABER MERKEZİ