Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kuru çaya yapılan yüzde 30 zamdan sonra özel sektörün mazeretinin kalmadığını belirtti.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kuru çaya yapılan yüzde 30 zamdan sonra özel sektörün mazeretinin kalmadığını belirterek, “Bu süreci istismar eden özel sektör firmaları varsa gözümüz kulağımız onların üzerindedir. Bizzat takip ediyorum.” dedi

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, katıldığı TV Programında ÇAYKUR ve çayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Avcı: “Şov yapma makamında değilim. İş üretme makamındayım”

Milletvekili Avcı, “Rize milletvekilleri meclis kürsüsüne çıkıp çayla ilgili bir şey demiyor” cümlelerini duyduklarını ifade ederek, “Biz meclis kürsüsüne çıkıp şov yapacak durumda değiliz. Meclis kürsüsünden 2 dakika konuşma yapmak dünyanın en kolay işidir. Denizli’nin bir milletvekili çıkacak, çayın ç’sinden anlamayan bir vatandaş gelecek meclis kürsüsünde eline tutuşturulan metni okuyacak. Sonrada muhalefet parti milletvekilleri çayı savunmuş olacak ben savunamamış olacağım. Peki, bizim arka planda yapmış olduklarımız. Bunlar ne olacak?” diye sordu.

“ÇAYKUR’un 3. sürgünde 400 kilo kota açıkladığı nerede görüldü?”

Milletvekili Avcı kuru çaya zammı eleştiren CHP genel başkanının ‘Çayın sorunu var’ demesinin çaydan bihaber olduğunu gösterdiğini belirterek, “Kuru çaya yapılan zammı en çok eleştiren kim? CHP genel başkanı. Ama diğer taraftan çıkmış çayın sorunu var diyor. Haberi var mı bundan? Ben iktidar partisinin bir milletvekili olarak şov yapma makamında değilim. İş üretme makamındayım ve bu şu süreçte yaptıklarımız da ortadadır. Yaş çayın 3 liranın üstüne çıkması başta Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle oldu. Daha sonra milletvekilleri ve teşkilatımın bizzat süreci yönetmemizle gerçekleşti. 2-3 yıldır kuru çaya zam yapılmıyordu. Biz bunu gittik konuştuk. Defalarca konuştuk hem de. ÇAYKUR’un 3 sürgünde 400 kilo kota açıkladığı nerde göründü. Seçim var deniliyordu hep. Seçim mi var şimdi. Biz vatandaşımızın mağdur olamaması için her şeyi yapıyoruz.” dedi

“Gözümüz kulağımız onların üzerindedir”

Çaya yapılan yüzde 30 zamdan sonra yaş çay alımında fiyat düşürmek isteyen özel sektöre seslenen Avcı, “Şimdi bu süreci istismar eden özel sektör firmaları varsa gözümüz kulağımız onların üzerindedir.” diyerek, “Özel sektörün en büyük mazereti neydi? ‘Kuru çaya zam yapılması gerek bizim maliyetlerimiz çok yüksek. Biz iki liradan yüksek çay alamayız.’ diyorlardı. Şimdi bu süreci istismar eden özel sektör firmaları varsa gözümüz kulağımız onların üzerindendir. Bizzat takip ediyorum. Kuru çaya bu zam yapıldıktan sonra özel sektörün mazeret hakkı yoktur. Bundan sonra yapacakları fiyat düşürmeleri süreci istismar etmektir.” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ