Diyanet İşleri Başkanlığı görme engellilerin de Kuran-ı Kerim okumayı öğrenmeleri için Rize’de din görevlilerine yönelik kurs açtı.

Engelli vatandaşlara yönelik din eğitimi çalışmalarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Hizmetler Daire Başkanlığı işitme engellilere yönelik işaret dili ile Kuran-ı Kerim eğitiminin ardından şimdide görme engellilere Kuran-ı Kerim eğitimi verebilmek için çalışma başlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Rize Yusuf Karali Diyanet Yüksek Eğitim Merkezi’nde, görme engellilere Kuran-ı Kerim eğitimi verecek Türkiye’nin 81 ilinden Rize’ye gelen 132 gönüllü bayan din eğitmenine körler alfabesi olarak bilinen 'Braille alfabesi' eğitimi veriliyor.

GÖRME ENGELLİLERE KURAN-I KERİM ÖĞRETECEKLER

Eğitim programı Rize Yusuf Karali Diyanet Yüksek Eğitim Merkezi’nde düzenlenen tören ile başladı. Kuran-e Kerim okunarak başlayan programa Rize Valisi Ersin Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Hizmetler Daire Başkanı Bünyamin Albayrak ve İl Müftüsü Yusuf Doğan da katıldı. Albayrak konuşmasında Pıygamber efendimizin özellikle engelli vatandaşlara verdiği önem ve değerden bahsetti. Yazıcı ise konuşmasında, programın geç kalınmış bir etkinlik olduğunu belirterek önemine değindi.

Törenin ardından aralarında görme engelli eğitmenlerin de bulunduğu 19 kişi gönüllü 132 Kuran-ı Kerim eğitmenine körler alfabesi olarak bilinen Braille alfabesi eğitimi vermeye başladı. Eğitimlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından körler alfabesi baskısı yapılan özel Elif-ba ve Kuran-ı Kerim kullanılıyor.

Kursiyerler yaptıkları açıklamada, görme engelli vatandaşlara Kutsal kitabımızı okuyabilmeleri için eğitim verecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirttiler.

GÖRME ENGELLİLERE KURAN-I KERİM ÖĞRETECEKLER

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Hizmetler Daire Başkanı Bünyamin Albayrak ise yaptığı açıklamada, “Program kapsamında bu işin ehli olan hocalarımız eğitim verecekler. Türkiye’nin 81 vilayetinden gönüllü olarak Rize’ye gelip eğitim alan kardeşlerimiz vilayetlerinde döndüklerinde eğitim vermeye başlayacaklar.”dedi. Albayrak ayrıca Diyanet İşleri Başkalığı tarafından alınan karar doğrultusunda illerde engellilere yönelik açılacak kurslarda kursiyer sayısı şartı aranmayacağını açıkladı.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ