Yakamoz’la kentin sosyal yaşamını katkı sağlayan Rizeli iş adamı Bahattin Karali,şimdi içerisinde sinema,kafeterya ve eğlence merkezlerinin yer aldığı iki bin kişilik kongre merkezi inşa ediyor.

 

Rize’de yaşamanın verdiği sorumlulukla hareket ettiğini ifade eden İş adamı Bahattin Karali, komşu kentlerde sahilde yer alan güzel tesislerin bir benzerini Rize’ye kazandırmak ve sosyal açıdan önemli bir boşluğu doldurmak amacıyla başlattıkları çalışma kapsamında Yakamoz adlı restoranı kente kazandırdıklarını söyledi. Karali, şimdide Karadeniz’in en büyük kongre merkezini Rize’ye kazandırmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

 

İş adamı Bahattin Karali, “Ciddi bir yatırımla içerisinde sinema salonları, restoranlar, Kafeteryalar, Eğlence merkezlerinin yer alacağı iki bin kişilik bir kongre merkezi inşaatı başlattık. Yapacağımız tesis kentin sosyal ve kültürel yapısına önemli katkı sağlayacak. Üniversite şehri olma yolunda ilerleyen kentimize yapacağımız tesis önemli faydalar sağlayacağını düşünüyoruz. İlimize gelecek öğretim görevlileri ile diğer kamu görevleri kentin sosyal yaşam alternatiflerinin göz önüne alarak daha kolay kararlarını vereceklerdir. Sahile sıfır noktasında olan bu tesis oldukça görkemli bir yapı olacak. 3 yıl gibi bir süre sadece bu tesisin projesi için uğraştık. 2008 yılının sonlarına doğru tesisin bir bölümünü hizmete açmış olacağız. Tesisimiz aynı zamanda iki yüz kişiye de istihdam imkanı sağlayacak” dedi.

İsmail DUYSAK

Editör: HABER MERKEZİ