Çayeli’nin eğitimdeki yükselen yıldızı İMKB Fen Lisesi Farklı Etkinliklere imza atıyor

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu   'Tıpçının Kamera Arkası ' etkinliklerinin 3.cüsünü gerçekleştirmek amacıyla Çayeli İMKB Fen Lisesi'nde ki kardeşleriyle bir araya geldi. Tıp dünyasının eğlenceli, gizemli bilinmeyen yönlerinin aktarıldığı programda alışılmışın çok dışında bir meslek tanıtımı gerçekleştirildi. Farklı sınıflardaki gönüllülerin sunumlarıyla; 'Tıp öğrencilerinin gözünden tıp dünyası nasıl bir yer, tıp fakültesinde neler yaşanıyor?' her yönüyle anlatıldı. Sizler için sorduk köşesinde izletilen eğlenceli videolarla kafalardaki soru işaretleri giderilmeye çalışıldı. Birebir de yapılan sohbetlerle tıp fakültesi öğrencilerinin fen lisesindeki kardeşlerini daha yakından tanıma fırsatı bulduğu, verimli ve güzel vakitler geçirildi.

 Etkinliğin olmazsa olmazı 'Sizce Tıp?' sorusunun cevabının arandığı eğlenceli ve renkli panoda; '3 harflidir, çarpabilir 'den, 'su içtikten sonra oruçlu olduğunu hatırlamaktır'a, 'derman yardadır, tıp da değil 'den, 'iç kimya mimarlığıdır' a kadar  pek çok orijinal ve edebi cevapla karşılaşıldı.

  RTEÜ Genç Yeryüzü Doktorları topluluğu yaptığı açıklamada:

   'Bizler de lisedeyken tıp fakültesine girmeyi çok istiyorduk lakin bölüm hakkında doktor olacağımız dışında çok bir şey bilmiyorduk. Üniversiteye geldiğimizde gördük ki tıp fakültesi gerçekten çok faklı bir yer. İşte bu yüzden lisedeki kardeşlerimiz bizler gibi olmasın, tercih yapmadan önce tıp fakültesini ve tıp dünyasını tam anlamıyla tanısınlar istediğimiz için deneyimlerimizi paylaşmaya geldik. Lisedeki kardeşlerimizle geçirdiğimiz bu anlamlı ve eğlenceli günde faydalı olabildiysek ne mutlu bize!

 Bizlere bu güzel etkinliği yapabilme fırsatı sunan Rize Çayeli İMKB  Fen Lisesi müdürü Adem Bey'e ,başta müdür yardımcısı Mustafa Bey olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkürü borç biliriz.

     Etkinliğimizin oluşmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen dekanımız sayın Prof. Dr. Şaban Şimşek'e, üniversitemiz genel sekreteri kıymetli  Adnan Er'e, hocalarımız kıymetli Yrd. Doç. Dr İlkay Bahçeci, Doç. Dr. Bülent Bahçeci ve Yrd. Doç. Dr Hüseyin Eren'e, etkinliğimizin anlam kazanmasını sağlayıp yanımızda olan tüm  arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. '

Çayeli İMKB Fen Lisesi Müdürü Adem KESİMAL yaptığı açıklamada :

“Eğitimin önemli bir parçası da mesleki rehberlik ve yönlendirmedir. Biz kurum olarak öğrencilerimizin meslekleri tanımasına, ileride tercih edecekleri mesleki alanlarla temas etmelerine çok kıymet veriyoruz. Bize bu etkinlik teklifiyle gelen, sosyal sorumluluk bilinciyle öğrencilerimize rehberlik eden  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu’na teşekkürlerimi ifade ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ