“Geleceğin Yazılımcılar Rize’de Yetişiyor” sloganı ile Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın himayesinde yürütülen “Kodla Rize” projesi kapsamında oluşturulan atölyelere bir yenisi daha eklendi.

Güneysu Halk Eğitim Merkezi’nde açılan Kodlama Atölyesinin açılışına Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Adem Külünk, AK Parti Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, il genel meclis üyeleri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Robotik malzemeler ile kodlama eğitimi ve STEM projelerini hayata geçirilebilecek alt yapıya sahip atölyenin açılışında konuşan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, “Teknolojinin çok yeni bir versiyonuyla karşı karşıyayız. Allah’ımıza hamdolsun, bugün Güneysu ilçemizde kodlama atölyesi adı altında çocuklarımızın modern asırda teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmenin önünü açabilecek güzel bir çalışmanın altına imza atıyoruz. Bu çalışmayı başlatan ve Rize’de öncülüğünü yapan Rize Valimiz Erdoğan Bektaş’a teşekkür ediyorum. İnşallah Rize’mizin tamamı Valimizin öncülüğündeki bu çalışmalarla donatılacak. Özelde Güneysu’muza genelde Rize eğitim camiamıza bu projenin hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” Dedi.

Her geçen gün yeni bir kavramla yüzleştiğimizi, toplum olarak bilim ve teknolojide yaşanan bu gelişmelerin dışında kalamayacağımızı belirten Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Milli Eğitim Bakanlığının müfredatında yer almamasına rağmen biz Rize’de 2016-2017 eğitim-öğretim yılında kodlama eğitimi projesine başladık. Artık teknoloji üreten donanımlı kişilere olan talep büyük oranda arttı ve dünya çapında mevcut sistemler bu talebi karşılayamamaya başladı. Üniversiteler bilgisayar bilimleri alanında daha fazla öğrenci istiyor. İnternet ve yazılım şirketleri daha fazla yazılımcıya ihtiyaç duyuyor. Tüm bunları karşılamanın yolu gelecek nesilleri bilgisayar bilimleri ve kodlamayla erkenden buluşturmaktan geçiyor.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından atölyenin açılışı gerçekleştirildi. Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, atölyeyi gezerek öğrencilerin hazırlamış oldukları kodlama projeleri hakkında bilgiler aldı.

Editör: HABER MERKEZİ