Rize Valisi Kasım Esen, yaptığı açıklamada son bir yılda Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Anne baba veli eğitim projesi,Öğrenci dostu İnternet kafe projesi,,Eğitimde öncü ilçe ve okul projesi, ödüllü okuma alışkanlığı projesi gibi 11 eğitim projesini uygulamaya koyduklarını belirterek 12.sinin ise “Geleceğin liderleri Rize’den yetişiyor” projesi olduğunu açıkladı.

Vali Esen, görevlendirdikleri 4 öğretmen vasıtasıyla projenin alt yapı çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade ederek “Projede gelecekte hangi alanlarda lider ihtiyacı olacağı tespit edilecek ve okullarda öğrenciler bu alanlara yönlendirilmesi sağlanacak. Geleceğin liderleri Rize’den yetişiyor projesi çok ciddi bir projedir. Fakat magazinsel boyutu olmadığı için kamuoyunu sarsacak şekilde bunları anlatamıyoruz. Bunu bilimsel olarak yapıyoruz. Bu projenin Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, ise proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bu proje ilk ve orta dereceli okulların hepsinde uygulanacak. Eğitimden geçirilmiş dört öğretmen okullarımızdaki okul meclis başkanları, kulüp başkanlarını ve her okuldan bir öğretmeni eğitime alacak. Bu projeyle geleceğin liderleri ilimizden yetiştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Bilindiği üzere Rize yakın siyasi tarihinde Mesut Yılmaz ve Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iki Başbakan ile TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı yetiştirdi.

Editör: HABER MERKEZİ