Kanadalı First Quantum Minerals şirketine bağlı olan Çayeli Bakır İşletmeleri'nin (ÇBİ) Genel Müdürü Ian Anderson, Gazeteciler gününde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 Küresel ölçekte madencilik sektöründe yaşanan kriz sonrası bakır fiyatlarının yeniden ilgi gördüğü ve yukarıya doğru hareket etmeye başladığını ifade eden Anderson, dolar artışının kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek “Doların artışına bağlı olarak vergi yükümüzde arttı. Neredeyse ucu ucuna zarar etmeden yılı kapattık. ÇBİ’nin kar elde etmediği ilk yıl oldu. 2017 yılının daha iyi olmasını bekliyoruz. 2017 yılında 1.2 milyon ton ham cevher üretmeyi hedefliyoruz. ÇBİ rezervlerinin sonuna geliyor ve kapanma aşamasına yaklaşıyor. Madencilikte üretim süreçleri bizim açımızdan daha da zorlaşmaya başlıyor. Dolayısıyla yapacağımız yatırımlar artacak ve ancak gelirler düşecek. Yer altı madenciliğinde cevherin sonuna yaklaştıkça bu çok normal. Gelirleriniz azalır, maliyetleriniz yükselir.” dedi.

     RİZE BASININI UNUTMADI

4 Yıldır 10 Ocak Gazeteciler gününü Rizeli gazeteciler ile birlikte kutlayan Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Lian Anderson katılımdan dolayı Dernek Başkanı Mustafa Bayrak”a teşekkür etti.

    53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ise Son 4 yıldır Gazeteciler ile 10 Ocak ta bir araya gelen Çayeli Bakır işletmelerine teşekkür ederek “ Günümüzde bizi hatırlayan kurumunuza teşekkür ederiz, bu günde tüm meslektaşlarımız ile bir araya geliyoruz. Birçok kurumun hatırlamadığı bu anlamdı günde sizlerle birlikte olmaktan mutluyuz” dedi.

      Bayrak konuşmanın ardından günün anısına 53 Gazeteciler Derneği adına genel Müdür Lian Anderson”a bir plaket verdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ