İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’nde 19. kez kapılarını açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat  (EMITT) Fuarında, Çay’ın Başkenti Rize de yer aldı.

Vali Ersin Yazıcı, 22-25 Ocak tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen Uluslararası turizm ve Seyahat Fuar’ında (EMITT) Rize adına açılan standın verimli geçtiğini belirterek değerlendirmede bulundu.

Misafirleriyle yakından ilgilenen Vali Ersin Yazıcı, Karadeniz Bölgesi’nin şirin ili olan Rize’nin tarihini, kültürünü, mutfağını, sahip olduğu değerleri, gelenek ve göreneklerini İstanbul'da tanıtmaya çalıştıklarını belirtti. Vali Yazıcı, “ Son 4 gün itibari ile Türkiye’deki diğer vilayetler ile birlikte ilimizin tanıtımı için EMİTT’te yerimizi aldık. İlimizi en iyi şekilde tanıtma fırsatı bulduk” diye konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Vali Yazıcı, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

İlimizi ve ürünlerimizi tanıtma konusunda uzun süreden beri çalışan Valiliğimiz bu organizasyonda bir araya gelen yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum temsilcileri olarak şehrimizin tanıtımı için büyük çaba harcadık. Standımızda Rize’nin markalaşmış ürünlerinin en iyi şekilde tanıtılmasına özen gösterdik.Ziyaretçilerimize, bu yıl ilk defa Beyaz Çay ikramında bulunduk. Yine Rize’nin sahip olduğu tarihi dokusunun yanı sıra üretimde de markalaşarak dünya genelinde tanınması ve ürünlerinin değerlenmesi için elimizden geldiğince çalışmaktayız. Tüm çabamız üretim ve turizm sektöründeki tüm kesimlerin emeklerinin karşılığını alabilmeleri, ürünlerini tanıtmaları ve kazançlarının arttırılmasıdır. Standımızda Rize turizminin canlanmasını sağlayacak çok sayıda broşür, katalog yer alarak ziyaretçilerimize dağıtıldı. Ayrıca standımız birçok yerli ve yabancı ülke ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı, birçok ikili görüşme gerçekleştirildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra birçok ilimizin valisi, çok sayıda belediye başkanı, sivil toplum örgütü temsilcisi, iş adamlarının da aralarında olduğu çok sayıda tanınmış sima tarafından ziyaret edilerek fuar alanının en fazla ilgisini çeken stantlardan biri olmayı başaran Rize Standı’na yazılı ve görsel basının temsilcileri de büyük ilgi göstererek haber ve röportajlarına Rize’yi konu ettiler.

Böylelikle bu tür organizasyonlarda stant açarak,  Rize’nin doğal güzelliklerini, Rize’nin tarihi zenginliklerini bu tür uluslararası fuarlarda tanıtmak son derece önemlidir. Bu fuarda yaptıklarımızın meyvelerini en kısa sürede almaya başlayacağımıza inanıyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ