Rize Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne bağlı İmar Müdürlüğü ve İl genel meclis Başkanlığı tarafından Fırtına Vadisi'nde 'Koruma Amaçlı İmar Planı' için çalışma başlatıldı. 
 
BÖLGE HALKI ZORUNLU OLARAK KAÇAK YAPILAŞMAYA YÖNELDİ
 
Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilen ve 1994 yılında Milli Park, 1998 yılında ise doğal SİT alanı ilan edilen vadi için yasaya göre valilik tarafından 2 yıl içerisinde Koruma Amaçlı İmar Planı oluşturulması gerekiyordu. Ancak, aradan 19 yıl geçmesine rağmen vadi için imar planları hazırlanmadı. Koruma planlarının uygulanması halinde yapılaşma tipi ve yoğunluğunun ancak projeler dahilinde yapılabileceği Fırtına Vadisi'nde her geçen kaçak yapıların sayısı arttı. Yüzlerce kişi kaçak yapılaşmadan dolayı yargılanıp ceza aldığını belirten Çamlıhemşin il genel meclis üyesi Cemil Kus bölge insanının bu mağduriyetinin giderilmesinin tek yolu imar müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ''Koruma amaçlı imar planı'' olduğunu söyledi.
 
Kus ''Çalışma ile yapılaşma tipi ve yoğunluğu belirlenecek, hazırlanacak örnek projelerle vatandaşlara ev ve iş yeri örnek modelleri sunulacak. Ruhsatsız yapılar yeni tip projelere göre dizayn edildikten sonra ruhsata bağlanacak. İmar planı hazırlandıktan sonra ise onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilecek. İmar Planının yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor'' dedi.
Editör: HABER MERKEZİ