Öncelikle olayların çözülmesinde Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı’nın ve Tüm Rize Emniyet teşkilatının doğa üstü bir çabası ve azmi var. Tam olarak filmlerde gördüğümüz bir organizasyonla çözüldü iki olay. 

DÜĞMEDEN ÇÖZÜLEN CİNAYET

İlk olay Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşayan Ayşe Kandemir cinayeti;

 Cinayet bir düğme ile çözüldü tam Amerikan polisiye filmi gibi, Ayşe Kandemir cinayeti sonrası Polis olay yerinde bir düğme buluyor şimdi bu düğme cepte. Düğmeden nerelere  ulaştıkları akıl alır bir organizasyon değil. Öncelikle Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı Cinayet için 7 kişilik özel ekip kuruyor. Sonradan anlıyoruz ki bu 7 kişinin her biri birbirinden  zeki ve tecrübeli insanlardan oluşmuş.

*****

Olaya dönecek olursak, Cinayete kurban giden Ayşe Kandemir  kan kanseri olan oğlunun tedavisi için sürekli Trabzon’a gidiyordu.  Cinayet sonrası bu özel ekip Ayşe Kandemir’in gittiği hastanenin güvenlik kameralarını inceliyor. Tam 350 şüpheli ortaya çıkıyor. Şimdi emniyetin elinde parmak izi, düğme, ve dna örnekleri var fakat bunlara uyan şahsı bulmak mesele zaten. Bu 350 şüpheliyi sorguyla takiple eleye eleye çemberi 17 kişiye indiriyorlar.

Bu 17 kişiye fiziki yakın takip başlıyor. Bu 17 kişinin arasında olan Ömer g. Takip edildiğinden habersiz hayatına devam ediyordu. Lokantada yediği yemeğin ardından sivil polisler lokantaya giriyor. Ömer g.’nin yemek yediği kaşık çatal ve su içtiği bardak hemen alınıp kriminal teste gönderiliyor. Şüphelinin DNA’sı ile emniyetin elindeki DNA uyuşuyor. Ömer G. Hemen evinden alınıyor ve ilk sorguda şüpheli hain cinayeti nasıl işlediğini teker teker anlatıyor. Ve sadece bir düğmeden cinayet çözülüyor.

*****

ADEM ÇAKICI OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

İkinci olay ise gündeme bomba gibi düşen Rize’de bir müdürün küçük yaştaki çocuklara yaptığı cinsel istismar olayı. Bu olay önümüzdeki günlerde dahada derinlik kazanacağına eminim çünkü bu müdürü oraya atayanlar daha önceki soruşturmalardan arkasında duranlar ve bir çok konuda detaylanması gereken bir konu…

Olaya dönecek olursak;

Olaydan 10 gün önce  şüpheli bir çocuğun şikayeti üzerine emniyete alınıyor.Emniyetteki ifadesinin ardından savcılık hakkında delil olmadığı için süpheliyi serbest bırakıyor. Bir söylentiye göre de aldığı talimatla serbest bırakıyor. Çünkü daha öncede defalarca soruşturma geçirmişti bu şahıs. Hatta Müffettiş bile gelmiş bu şahıs için. Fakat bir şekilde üstü kapanmış olayların.

Neyse şahıs serbest kaldıktan sonra hemen bilgisayarına format attırıp bilgisayarın beyni olan Hard Disc’i değiştiriyor. Fakat bu olay Rize Emniyet müdürü Adem Çakıcı tarafından unutulmuyor. Ve Adem Çakıcı olayın daha da derin olarak araştırılması talimatını veriyor.

 Emniyet mensupları tacize uğrayan başka çocukları araştırıp buluyor. Kimlikleri saklı kalmak kaydıyla ifadeleri alınıyor. Ve böylece Emniyet müdürlüğü tekrar çalışmalara hız veriyor. Şüphelinin bilgisayarına el konuluyor. Fakat bilgisayara format atıldığı ve hard disc’in değiştirildiği anlaşılıyor. Polis hemen hard disc’i değiştiren bilgisayar firmasını buluyor ve eski hard Disc’i alıyor. Ve böylece elde delil de olmuş oluyor. Çocukların ifadeleri de birleşince şüpheli hemen tutuklanıp savcı önüne çıkartılıyor. Oradan da Kalkandere’ye.

Rize Emniyet Müdürü bu olaya özel itina gösteriyor. Çünkü hem şüpheli suçsuzsa bu tip iğrenç suçlamalardan kurtulup aklansın diye. Eğer suçluysa da o çocukların ahı yerde kalmasın diye

Olayların çözülmesinde Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve Rize Emniyet Teşkilatına Teşekkürü borç biliyorum. Fakat olayın buraya kadar gelmesinde zaafı olanlara ve göz yumanlara da lanet okuyorum.

Bu olaylar şunu gösteriyorki Rize Emniyet müdürlüğü Rize Trafiği hariç her suçu çözebilecek kapasitede. Rize trafiği ile ilgili hala Rize Emniyetini suçlu buluyorum bunu da bir araya sıkıştırayım diye düşündüm! 

Osman Kaptan/Halk53

 

Editör: HABER MERKEZİ