Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde Fettahoğulları Kültür ve Yardımlaşma Derneği 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı ve başkanlığa Kadem Sağlam yeniden seçildi.

Vakfıkebir Belediyesi’ne ait otelde yapılan kongreye Trabzon Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Fettahoğlulları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hakan Fettahoğlu ve eski AkolukBelediye Başkanı Recep Zengin ve yurdun dört bir yanından gelen Fettahoğulları katıldı. Kadem Sağlam Başkanlığı’nda oluşan yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Dr. İzzettin Kahraman, Mali Müşavir Remzi Öztürk, Av.Hüseyin Fettahoğlu, Hüseyin Zengin, Osman Sağlam, Nurettin Şen, Harun Öztürk, Ahmet Hacıfettahoğlu ve Ahmet Acıcı.

Yeniden Dernek Başkanı seçilen Kadem Sağlam, 'Türkiye’nin en kalabalık sülalesi olan Fettahoğulları Anadolu’nun Türkleşmesi ve Müslümanlaşmasında öncü kuvvet olarak görev yapmıştır. Tarihte çok önemli bir misyonu üstlenmiş olan Fettahoğlulları ailesinin yeni nesilleri olarak bugün aynı görevi üstlenerek dedelerimizin izinde yürümek için bir araya geldik. 250 civarında kayıtlı üyemiz var.Yeni müracaatları da bünyemize kattığımızda bu sayı daha da artacaktır.'dedi.

karadeniz

Editör: HABER MERKEZİ