Dilek ASLAN

Rize valiliğinde hazırlanan protokole Rize valisi Kasım Esen, Rize belediye başkanı Halil Bakırcı, TOBB u temsilen Trabzon Ticaret ve Sanayi odası başkanı Şadan Eren il milli eğitim müdürü Rasim Çelik ve Topaloğlu vakfı başkanı Ali Toptan katıldı.

Rize Salarha bölgesinde 20 dönüm arazı üzerinde yapılması planlanan 16 derslik, 300 öğrenci kapasiteli yurt, 10 lojman, kapalı spor salonunu TOBB üstlenirken Trabzon ticaret ve sanayi odası başkanı Şadan Eren” Bana bu kadar yetki verilmemişti. Benim yetkim 10 trilyonluk değil. TOBB başkanımız yurt dışında bu konuda kararı o verecek” dedi.

Rize valisi Kasım Esen ise “Salarha bölgesinde Topaloğulları tarafından 20 dönümlük bir arazı bağışlandı.  Rize de arazinin değeri parayla ölçülmez. Topaloğulları vakfına teşekkür ederiz. Burada yapacağımız Fen Lisesi aynı zamanda ekonomi ve teknoloji lisesi olacak. TOBB Türkiye de ilk Fen lisesini başlatmış olacak” dedi.

İmza töreninden sonra konuşan Topaloğulları vakfı başkanı Ali Toptan ve yardımcısı Mustafa Toptan” Rize de arazı değerleri belli. Biz okul yapılsın diye 16 dönüm kendi akrabamızdan 4 dönüm ise başka ailelerden aldık. Tüm masrafları cebimizden ödedik. Biz bu okula kendi ismimizin verilmesini isterdik. Ancak burada TOBB ismi geçti. Biz bunu kabul edemeyiz. Arsayı bu koşullarda vermedik. Biz isim hakkını isteriz” dediler.

Topaloğlu vakfına TBMM başkanı Köksal Toptan da üye olarak bulunmakta.

Editör: HABER MERKEZİ