Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı Madenli Beldesindeki seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Türkiye’de ve Rize’de Cumhur ittifakının nasıl uygulandığı ile ilgili bilgi veren Hayati Yazıcı şunları söyledi; Ben söylüyorum bazen farklı anlıyorlar. Farklı anlaşılıyor. Kimisi de inadına yapıyor. Diyorum ki fantezi yapmayın. Yani armudun sapı üzümün çöpü diyerek gidip te bu hakkını rast gele kullanma. Güvenmeyeceğin hizmeti konusunda referansı olmayan bu belde için seçim çevresini daha ileriye taşımak için hiçbir örnek uygulaması olmayan kişiye kızarak oyunu verme. Tartacaksınız ölçeceksiniz beldeniz için çevreniz için yaşadınız ortam için en iyi hizmet beklediğine oyunu verecek güç katacaksın. Gücümüz önemli. Bölünmeyelim parçalanmayalım. Bakın bu seçim farklı bir seçim Türkiye’de yıllardır tartışılan hükümet sistemi değiştiriyor. Milliyetçi hareket partisi ile birlikte mecliste. Anayasa değişikliğini referanduma getirdik. Milletin onayına getirdik. 16 Nisan 2018’de ve 24 Haziran 2018’de de değişen anayasanın ilk uygulaması milletvekili seçimlerini yaptık. Aynı gün Cumhurbaşkanı seçimini gerçekleştirdik. Cumhur ittifakı bu şekilde oldu.

Bu seçimde de ittifak var. Ak Parti ile Milliyetçi Hareket Partisinin ittifakı Cumhur İttifakı 30 Büyük İl ve belli illerde belli ilçeleri kapsayan bir ittifak. Ama ittifak etmediğimiz yerler var. Burada ittifak (Madenli) yok. İttifak olsa idi Ak Partinin yâda MHP’nin adayı olmazdı. Burada yok Çayeli’nde de yok. Ak Partinin adayı var Milliyetçi hareket partisinin adayı var. Ben bu anlamda şuna versen olur şuna da versen olur. Öyle değil. Çayeli’nde bir açıklamam oldu. Onu çok farklı anlamlara getirenler var. Ben olguları gerçek bir şeyi söylüyorum. Burada da partilerin adayları varsa. Ak parti kendi adayını milletin önüne çıkardı. İş olsun diye aday çıkartmış değiliz. Diyoruz ki biz bu arkadaş ile burada en iyi hizmeti yaparız. Sizde takdir ediyorsanız oyunuzu buna verin. Konuşmanın son kısmında Rize merkezde ittifak olduğunu ve Fındıklı ilçesin İttifak çerçevesinde yapılan seçim çalışmasıyla ilgili bilgiler verdi.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ